וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף בשמפניה לשניים

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה

עוף בשמפניה. צבי טריגר
עוף בשמפניה

מצרכים למתכון

  • 2 כרעי עוף (רגל וירך)
  • מעט שמן קנולה לשימון תבנית האפייה
  • למישרה:
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות רוטב סויה
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס יין נתזים יבש (שמפניה, קאווה או יין נתזים אחר)
  • 2 כפות קטשופ
  • 4 שיני שום כתושות
  • מלח (כדאי לטעום את המישרה לפני שמוסיפים מלח, כי רוטב הסויה מלוח מאוד)
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. בערב שלפני הכנת העוף, מערבבים את כל חומרי המישרה בקערה גדולה דיה להכיל את העוף. מוסיפים את חלקי העוף, דואגים שיהיו מצופים לגמרי במשרה, מכסים, ומכניסים למקרר ללילה.
  • 2. בצהרי יום המחרת מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • 3. מעבירים את תכולת הקערה (עוף ומישרה) לתבנית אפייה עמוקה, מרופדת בנייר אלומיניום (לניקוי קל לאחר מכן). מכסים את התבנית בנייר אלומיניום, ומכניסים לתנור לשעה ורבע.
  • 4. מסירים את כיסוי האלומיניום ואופים עוד 10-15 דקות, עד שהעוף משחים.
  • 5. מגישים עם אורז לבן, ויוצקים מעל את הרוטב שנקווה בתבנית.
  • 6. אם נשארה כמות גדולה מאוד של רוטב, אפשר להסמיך אותו על ידי העברתו לסיר, והרתחתו על אש גבוהה במשך כמה דקות (מה שהשפים קוראים "צימצום").
  • הערות וגיוונים:
  • 1. אפשר להחליף את יין הנתזים ביין לבן יבש.
  • 2. דרך מוצלחת לבדוק אם העוף מוכן: עושים חתך קטן בפנים החיבור שבין הרגל והירך. אם הנוזל שניגר שקוף – העוף מוכן. אם הנוזל עכור – הוא צריך לבלות עוד בתנור.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully