- 1. בערב שלפני הכנת העוף, מערבבים את כל חומרי המישרה בקערה גדולה דיה להכיל את העוף. מוסיפים את חלקי העוף, דואגים שיהיו מצופים לגמרי במשרה, מכסים, ומכניסים למקרר ללילה.
-
- 2. בצהרי יום המחרת מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-
- 3. מעבירים את תכולת הקערה (עוף ומישרה) לתבנית אפייה עמוקה, מרופדת בנייר אלומיניום (לניקוי קל לאחר מכן). מכסים את התבנית בנייר אלומיניום, ומכניסים לתנור לשעה ורבע.
-
- 4. מסירים את כיסוי האלומיניום ואופים עוד 10-15 דקות, עד שהעוף משחים.
-
- 5. מגישים עם אורז לבן, ויוצקים מעל את הרוטב שנקווה בתבנית.
-
- 6. אם נשארה כמות גדולה מאוד של רוטב, אפשר להסמיך אותו על ידי העברתו לסיר, והרתחתו על אש גבוהה במשך כמה דקות (מה שהשפים קוראים "צימצום").
-
- הערות וגיוונים:
-
- 1. אפשר להחליף את יין הנתזים ביין לבן יבש.
-
- 2. דרך מוצלחת לבדוק אם העוף מוכן: עושים חתך קטן בפנים החיבור שבין הרגל והירך. אם הנוזל שניגר שקוף העוף מוכן. אם הנוזל עכור הוא צריך לבלות עוד בתנור.