עוגיות שוקולד אייריש-קרים
לאות הזדהות עם האירים ביום סט. פטריק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות קמח תופח
- 2 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 50גר' שוקולד מריר
- רבע כוס שמן
- 100 גר' חמאה
- 3-6 כפות אייריש קרים
- כ-2 כפות חלב
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל150 מעלות
- 2. ממיסים את החמאה, השוקולד והחלב בסיר עד לקבלת תערובת חלקה.
- 3.מערבבים את כל המצרכים בקערה ומוסיפים לה התערובת המומסת עד לקבלת בצק חום, חמים ולא מוצק מדיי.
- 4. על תבנית עם נייר אפייה משטחים כדורים לקוטר של כ3 ס"מ משאירים מרווח בין עוגייה לעוגייה. באפייה הן יוסיפו כחצי מגודלן.
- 5. אופים עד להשחמה. במקרה הצורך שוברים עוגייה וטועמים.