פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קרפ סוזט

      באדיבות מסעדת ממסעדת בית של רפא

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קרפ סוזט ממסעדת בבית של רפא (יח
      קרפ סוזט ממסעדת בבית של רפא (יח"צ)

      מצרכים

      • 300 גרם קמח
      • 50 גרם חמאה מומסת
      • רבע כוס סוכר
      • 1 ורבע כוסות חלב
      • 3 כפות ברנדי
      • 4.5 ביצים
      • רוטב לקרפ:
      • 30 גרם חמאה
      • 1 כפות קמח
      • חצי ליטר חלב
      • 1 כפות סוכר
      • חצי כפית וניל
      • 3 כפות גרנד מארנייה
      • מיץ מתפוז אחד
      • קליפה מגורדת של תפוז אחד
      • לחמאת תפוז:
      • חצי ק"ג חמאה רכה
      • קליפת תפוזים מתפוז אחד
      • מיץ תפוזים מתפוז אחד
      • 4 כפות גרנד מארנייה
      • רבע כוס סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את כל המרכיבים בבלנדר, יש להוריד מדי פעם את הבצק מדפנות הבלנדר.
      • 2. בודקים את חוזק הבלילה בעזרת האצבע, אם על האצבע נשארת טיפת בלילה , הבלילה מוכנה.
      • 3. סוגרים עם ניילון ניצמד, מכניסים למקרר למשך שעה.
      • 4. מטגנים ללא שומנים במחבת קרפ.
      • 5. יוצקים במצקת של בלילה למחבת, שופכים בחזרה לקערה את עודף הבלילה, הופכים ומטגנים 5-6 שניות.
      • לפעמים לפני הטיגון יש להוסיף טיפה חלב – תלוי בסמיכות הבלילה.
      • 6. מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה בלי לשרוף ומנמיכים את הלהבה.
      • 7. מוסיפים קמח, מערבבים שלא יהיו גושים, מחזירים לאש
      • מבשלים תוך כדי בחישה על להבה נמוכה כדקה.
      • 8. מוסיפים מעט חלב בכל פעם קצת עד סוף הכוס מערבבים במשך כל זמן מזיגת החלב.
      • 9. מוסיפים את יתר המרכיבים,פרט למיץ וקליפת התפוז, מרתיחים ולאחר הרתיחה מוסיפים את מיץ התפוז וקליפת התפוז.
      • 10. מכינים את חמאת התפוז: מגרדים את קליפת התפוז עם פומפיה.
      • 11. מערבבים את החמאה עם קליפת התפוז והסוכר.
      • 12. מערבבים את מיץ התפוז עם הגרנד מארנייה ומוסיפים באטיות לחמאה.
      • 13. במגש מכוסה בנייר פרגמנט יוצקים עם כף גלידה כדורים.
      • מכניסים למקרר למשך שעה.
      • 14. מרכיבים את המנה: במחבת של קרפ סוזט ממיסים את חמאת התפוז, מניחים 2 עלי קרפ מקופלים לחצי ולמשולש.
      • 15. מטגנים היטב בשני הצדדים, מפזרים כפית סוכר, מורידים מהאש, מוסיפים את הגרנד מארנייה, מחזירים לאש ועושים פלמבה (הדלקה, ושרפת האלכוהול).
      • 16. מניחים את הקרפ על הצלחת ושופכים עליו את רוטב הנוזלים שבמחבת.
      • מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -