וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט פאתוש של מסעדת אלבאבור

המתכון הזה נולד בעקבות הפיתה. לערבים יש כבוד לפיתה, ואם נשארה פיתה לא זורקים אותה. במקום זאת, חותכים אותה ומוסיפים לסלט, או מטגנים בשמן עמוק ומוסיפים לה זעתר וסומאק. אצלנו ב"אלבאבור" מוסיפים לסלט גם קוביות גבינה מטוגנות.

מתכון מאת: מערכת וואלה

סלט פאתוש.
סלט פאתוש

מצרכים למתכון

  • ל- 4-6 מנות:
  • 1 פיתה
  • שמן, לטיגון עמוק
  • 4 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות קטנות
  • 4 מלפפונים ירוקים טריים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 צנוניות, חתוכות לקוביות קטנות
  • 1 פלפל ירוק (לא חריף), חתוך לרצועות קטנות
  • 1/2 צרור בצל ירוק, חתוך לרצועות קטנות
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
  • 1/2 צרור נענע, קצוצה גס
  • 100 גרם גבינת צאן מלוחה, חתוכה לקוביות
  • שמן זית, לטיגון
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס מיץ לימון טרי
  • 1/2 כפית סומאק
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הפיתה לקוביות בגודל 1 סמ"ר, ומטגנים אותן בשמן עמוק וחם עד שיזהיבו. מסננים.
  • 2. מניחים את כל הירקות בקערה ומוסיפים את הפטרוזיליה ואת הנענע. מערבבים.
  • 3. מסננים את קוביות הגבינה ומטגנים אותן במעט שמן זית. מוסיפים לסלט.
  • 4. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים את קוביות הפיתה, הסומאק והמלח ומערבבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully