כעכים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג קמח
 - 2 אבקת אפיה
 - 1/3 כוס שמן
 - 2 מרגרינה
 - כף שטוחה מלח
 - כוס מים (ניתן להוסיף לפי הצורך)
 - סומסום
 - 1 ביצה
 
אופן ההכנה
- 1. בקערה שופכים את הקמח, את אבקת האפיה והמלח ומערבבים בכף, לאחר מכן מוספים את המרגרינה כשהיא רכה ואת השמן והמים, ולשים את הכל ביחד עד לבצק אחיד ורך.
 - 2. יוצרים עיגולים קטנים ומגלגלים לצורת נחש קטן בכפות היידים וסוגרים בקצה כך שיהיה חור באמצע.
 - 3. מניחים במגש על נייר אפיה מברישים עם ביצה ומפזרים סומסום מלמעלה.
 - 4. אופים בחום של 200 מעלות עד שהכעכים בצבע חום בהיר.
 
