כעכים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג קמח
- 2 אבקת אפיה
- 1/3 כוס שמן
- 2 מרגרינה
- כף שטוחה מלח
- כוס מים (ניתן להוסיף לפי הצורך)
- סומסום
- 1 ביצה
אופן ההכנה
- 1. בקערה שופכים את הקמח, את אבקת האפיה והמלח ומערבבים בכף, לאחר מכן מוספים את המרגרינה כשהיא רכה ואת השמן והמים, ולשים את הכל ביחד עד לבצק אחיד ורך.
- 2. יוצרים עיגולים קטנים ומגלגלים לצורת נחש קטן בכפות היידים וסוגרים בקצה כך שיהיה חור באמצע.
- 3. מניחים במגש על נייר אפיה מברישים עם ביצה ומפזרים סומסום מלמעלה.
- 4. אופים בחום של 200 מעלות עד שהכעכים בצבע חום בהיר.