- 1. מפרידים את האשכולית לפלחים: חותכים את שני בסיסי האשכולית, מעמידים אותה על אחד מהם, וחותכים אנכית את הקליפה, סביב-סביב, כך שבשר האשכולית נחשף. לאחר שהאשכולית מקולפת לגמרי (חשוב להרחיק את כל הציפה הלבנה), מחזיקים אותה ביד אחת מעל הקערה שבתוכה נכין את הסלט, ומחלצים את הפלחים בעזרת סכין חד על-ידי חיתוך ליד הקרומים שעוטפים את הפלחים. נותנים לפלחי האשכולית לנשור לתוך הקערה, יחד עם המיץ שמטפטף מהאשכולית תוך כדי הפעולה. כשמסיימים לחלץ את כל הפלחים, מועכים חזק את שאריות האשכולית שנותרו ביד, וסוחטים את כל המיץ שנשאר אל תוך הקערה. זורקים את השאריות.
-
- 2. חוצים את הענבים ומוסיפים לקערה.
-
- 3. מגלגלים את עלה הבזיליקום לגליל, ופורסים אותו דק. כך מתקבלות רצועות דקות וארוכות של בזיליקום. מוסיפים אותן לקערה.
-
- 4. מוסיפים לקערה את תמצית הווניל ואת הקמפרי, מערבבים בעדינות, כדי לא לשבור את פלחי האשכולית, ומגישים. אפשר גם להכין כמה שעות מראש ולשמור במקרר עד ההגשה.