קינוח שכבות של עוגת משמש וקרם שמנת

מדובר בעוגה בחושה פשוטה, שבעזרת תוספת של ריבה וקרם שמנת, הופכת לקינוח חגיגי ומפנק. אפשר בהחלט ליהנות ממנה כמו שהיא, אך מומלץ לפנק אותה בתוספות המוצעות

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
עוגת משמש במילוי ריבת משמש וקרם שמנת. דנה מלמד
עוגת משמש במילוי ריבת משמש וקרם שמנת

מצרכים

  • לעוגה:
  • 1/2 1 כוסות קמח תופח
  • 1 כוס סוכר
  • שקית סוכר וניל
  • 100 גר' חמאה מומסת
  • 4 ביצים
  • 6 משמשים מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות.
  • 2 כפות קמח (לקימוח המשמשים)
  • לקרם שמנת:
  • 200 גר' גבינת שמנת
  • 50 גר' מסקרפונה
  • ½ 1 כוסות אבקת סוכר
  • ½ מקל וניל (חצוי לאורכו)
  • ריבת משמש

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  • 2. טורפים בקערה את הביצים, מוסיפים את הסוכר והסוכר וניל ומערבבים.
  • 3. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.
  • 4. מקמחים את המשמשים ב2 כפות קמח, מוסיפים לתערובת ובוחשים.
  • 5. מוסיפים את הקמח, מערבבים ויוצקים את התערובת לתבנית משומנת. (25X25 או 2 תבניות אנגליש קייק).
  • 6. אופים כ 40 דקות,עד שהעוגה משחימה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש.
  • 7. מכינים את קרם השמנת: טורפים היטב את גבינת השמנת והמסקרפונה.
  • 8. מוסיפים את תכולתו של מקל הוניל, מנפים פנימה את אבקת הסוכר וממשיכים לטרוף עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  • 9. מרכיבים את המנה: חוצים את העוגה לרוחבה, כך שתתקבלנה 2 עוגות נמוכות.
  • 10. מורחים על מחצית מהעוגה ריבת משמש (מהמתכון הקודם).
  • 11. מורחים שכבה של קרם שמנת ומכסים בשכבה השניה של העוגה.
  • 12. עוד שכבת ריבה ועליה עוד שכבה של קרם שמנת.
  • 13. אפשר לפזר למעלה פיסטוקים או שקדים גרוסים, פתיתי שוקולד לבן, או פרורי עוגיות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully