סביצ'ה
מה צריך סביצ'ה טוב? קודם כל- דג איכותי וטרי. אם היה לכם מזל בשוק ולדייג היה מזל באותו היום בים, רק צריך לאסוף כמה לימונים, פלפל חריף וקצת שמן זית, ואתם מסודרים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל- 4 אנשים:
- 400 גרם פילה דג בלי העור, עדיף לוקוס, חתוך לקוביות בגודל של חצי סנטימטר על חצי סנטימטר. פלמידה לבנה תהווה תחליף זול יותר ומוצלח מאוד
- 1-2 לימונים או יוזו (פרי הדר יפני. מבושם כמו כל פירות ההדר יחד. ניתן להשיג בבקבוק קטן אצל "כל דג" ב-160 שקלים)
- 1 פלפל קטן ירוק וחריף
- רבע צרור כוסברה
- 2 בצלים ירוקים
- מלח
- שמן זית מעולה ("ארץ גשור", "הלפרין" וקיבוץ מגל עושים שמנים מצוינים)
אופן ההכנה
- 1. להוסיף מיץ מחצי לימון לקוביות הדג בקערת ערבוב עם מעט מלח ולערבב עם קצות האצבעות, בלי לחמם את בשר הדג עם כפות הידיים.
- 2. להמתין דקה אחת ולהוסיף כוסברה, פלפל ובצל ירוק קצוצים דק, להוסיף כשתי כפות שמן זית ולערבב היטב שוב. אפשר להוסיף גם בזיל תאילנדי (סגול).
- 3. להגיש ולאכול מיד.