וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חזה עוף ובטטות ברוטב ברביקיו

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה

מי שאוכל לבד. צבי טריגר
מי שאוכל לבד

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 1 חזה עוף, מחולק לשתי מנות
  • 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לרבעים לאורך
  • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 1 שאלוט קטן, קצוץ דק (או החלק הלבן של שני בצלים ירוקים)
  • 1 שן שום, קצוצה דק
  • 2 כפות מים
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 2 כפות שמן קנולה (או שמן צמחי אחר, אבל לא שמן זית)
  • 2 כפות רוטב ווסטרשיר
  • כמה טיפות טבסקו (לפי מידת החריפות האהובה עליכם)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלסיוס.
  • 2. מניחים את הבטטות ואת חזה העוף בתבנית מרופדת בנייר כסף. מורחים במעט שמן קנולה, את העוף ואת הבטטות, ממליחים ומפלפלים. מכניסים לתנור ואופים 25 דקות.
  • 3. בינתיים מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב. מעבירים חצי מכמות הרוטב לקערית הגשה.
  • 4. מוציאים את התבנית, ומורחים את שני נתחי חזה העוף ואת הבטטות במחצית השנייה של הרוטב. מחזירים ואופים עוד כ-15 דקות, עד שהעוף מוכן והבטטות רכות (ייתכן שצריך יהיה להוציא את העוף קודם ולהמשיך ולאפות את הבטטות עוד כמה דקות).
  • 5. מגישים את העוף והבטטות, לצד הקערית ובה הרוטב שנשאר לטבילה.
  • הערות וגיוונים:
  • 1. אפשר להחליף את חזה העוף בכרעיים.
  • 2. רוטב הברביקיו הזה טעים כתחליף ביתי ומתוחכם לקטשופ תעשייתי, ואפשר להשתמש בו כמיטבל לצד שניצלים וצ'יפס, או כל מאכל אחר שאתם אוהבים עם קטשופ.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully