- 1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלסיוס.
-
- 2. מניחים את הבטטות ואת חזה העוף בתבנית מרופדת בנייר כסף. מורחים במעט שמן קנולה, את העוף ואת הבטטות, ממליחים ומפלפלים. מכניסים לתנור ואופים 25 דקות.
-
- 3. בינתיים מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב. מעבירים חצי מכמות הרוטב לקערית הגשה.
-
- 4. מוציאים את התבנית, ומורחים את שני נתחי חזה העוף ואת הבטטות במחצית השנייה של הרוטב. מחזירים ואופים עוד כ-15 דקות, עד שהעוף מוכן והבטטות רכות (ייתכן שצריך יהיה להוציא את העוף קודם ולהמשיך ולאפות את הבטטות עוד כמה דקות).
-
- 5. מגישים את העוף והבטטות, לצד הקערית ובה הרוטב שנשאר לטבילה.
-
- הערות וגיוונים:
-
- 1. אפשר להחליף את חזה העוף בכרעיים.
-
- 2. רוטב הברביקיו הזה טעים כתחליף ביתי ומתוחכם לקטשופ תעשייתי, ואפשר להשתמש בו כמיטבל לצד שניצלים וצ'יפס, או כל מאכל אחר שאתם אוהבים עם קטשופ.