פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חזה עוף ובטטות ברוטב ברביקיו

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מי שאוכל לבד (צבי טריגר)
      מי שאוכל לבד (צבי טריגר)

      מצרכים

      • ל-2 מנות:
      • 1 חזה עוף, מחולק לשתי מנות
      • 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לרבעים לאורך
      • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
      • 1 שאלוט קטן, קצוץ דק (או החלק הלבן של שני בצלים ירוקים)
      • 1 שן שום, קצוצה דק
      • 2 כפות מים
      • 2 כפות חומץ תפוחים
      • 2 כפות שמן קנולה (או שמן צמחי אחר, אבל לא שמן זית)
      • 2 כפות רוטב ווסטרשיר
      • כמה טיפות טבסקו (לפי מידת החריפות האהובה עליכם)
      • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלסיוס.
      • 2. מניחים את הבטטות ואת חזה העוף בתבנית מרופדת בנייר כסף. מורחים במעט שמן קנולה, את העוף ואת הבטטות, ממליחים ומפלפלים. מכניסים לתנור ואופים 25 דקות.
      • 3. בינתיים מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב. מעבירים חצי מכמות הרוטב לקערית הגשה.
      • 4. מוציאים את התבנית, ומורחים את שני נתחי חזה העוף ואת הבטטות במחצית השנייה של הרוטב. מחזירים ואופים עוד כ-15 דקות, עד שהעוף מוכן והבטטות רכות (ייתכן שצריך יהיה להוציא את העוף קודם ולהמשיך ולאפות את הבטטות עוד כמה דקות).
      • 5. מגישים את העוף והבטטות, לצד הקערית ובה הרוטב שנשאר לטבילה.
      • הערות וגיוונים:
      • 1. אפשר להחליף את חזה העוף בכרעיים.
      • 2. רוטב הברביקיו הזה טעים כתחליף ביתי ומתוחכם לקטשופ תעשייתי, ואפשר להשתמש בו כמיטבל לצד שניצלים וצ'יפס, או כל מאכל אחר שאתם אוהבים עם קטשופ.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -