- 1. סוחטים את מיץ הלימון לתוך הקערה שבתוכה מכינים את הסלט, ומוסיפים את השמן. מערבבים.
-
- 2. מקלפים את האגס, חוצים לשניים ומרחיקים את הליבה. פורסים דק כל מחצית (הכי טוב לפרוס את האגס במנדולינה), ומעבירים מייד לקערה שבה מיץ הלימון. מערבבים היטב, עד שהפרוסות מכוסות היטב ברוטב (מיץ הלימון ימנע מפרוסות האגס ליהפך לחומות).
-
- 3. שמים את גרעיני החמניות במחבת טפלון קטנה, מעל להבה בינונית (אין צורך לשמן את המחבת), וקולים כ-4-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהגרעינים מתחילים להפיץ ריח נעים ומזהיבים מעט.
-
- 4. מפזרים את הגרעינים הקלויים על הסלט ומגישים.
-
-
- הערות וגיוונים:
- 1. את האגס בסלט השני אפשר להחליף בתפוח עץ.
-
- 2. סלט האגס טעים מאוד לצד סורבה אגסים, פטל, או כל סורבה אחר שאתם אוהבים.
-
- 3. אפשר להוסיף לרוטב של סלט האגס גם ¼ כפית תמצית וניל איכותית.
-
- 4. אם סלט האגס חמצמץ מדי לטעמכם, אפשר להמתיק את הרוטב ב-½ כפית דבש.