מתכונים חמים

חזה עוף במעטפה עם שעועית לבנה, כרישה, שמנת ומיורן

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

חזה עוף במעטפה עם שעועית לבנה, כרשה, שמנת ומיורן

מחשבון המרות

מצרכים

  • כ–10 כרישות בייבי, שטופות וללא החלק הירוק
  • 2 חזות עוף ללא העור במשקל 200 גרם כל אחד
  • 1 קופסה של 400 גרם שעועית לבנה, מסוננת ושטופה
  • 1 שן שום, קלופה ופרוסה
  • 1 חופן קטן של עלי מיורן או אורגנו טריים
  • 1 כוס קטנה יין לבן
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכיוון שהמנה מיועדת ל–2 סועדים, אני מתכוון להכין מעטפה גדולה כדי לבשל בתוכה הכול. משתמשים בנייר אלומיניום רחב, ויוצרים את המעטפה על ידי הנחת שתי חתיכות זו על זו (באורך כ–2 קופסאות נעליים), מקפלים פנימה 3 קצוות ומותירים אחד פתוח.
  • 2. מחממים את התנור מראש ל–220 מעלות/ דרגה 7 בתנור גז. שמים את הכרשות בסיר וחולטים אותן במים רותחים כ–2 דקות, רק כדי שיתרככו. מסננים ומערבבים בקערה עם כל שאר המרכיבים, כולל העוף, ומועכים חופן שעועית בידיים עד שמתקבלת עיסה. מתבלים היטב ומניחים במעטפה עם כל הרוטב השמנתי, ומוודאים שלא מנקבים את נייר האלומיניום. מהדקים את הקצה האחרון, מוודאים שהמעטפה סגורה הרמטית, מהדקים בכל הקצוות, ומחליקים בעדינות על תבנית צלייה. מניחים את התבנית על להבת כיריים גדולה למשך דקה כדי לגרום לחום להתפשט, ואז אופים במרכז התנור החם במשך 25 דקות.
  • 3. מוציאים מהתנור, מניחים את המעטפה על צלחת גדולה, מניחים אותה על השולחן ופותחים את המעטפה. תרגישו חופשיים לגוון את המתכון — חומרים כמו תפוחי אדמה חדשים מבושלים, 1 כף חרדל גרגרים או שני חופנים של תרד טרי — כולם טובים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully