- 1. יום קודם יוצקים 1 מכל שמנת מתוקה לתבנית אינגליש-קייק, ומקפיאים.
-
- 2. למחרת, מרתיחים את החלב, מקציפים בקערה את החלמונים עם הסוכר, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. יוצקים בזרם דק את החלב לחלמונים תוך כדי ערבוב.
-
- 3. יוצקים את תערובת החלב, החלמונים והסוכר בחזרה לסיר. מעמידים את הסיר מעל סיר מים רותחים (באן מארי) ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת סמיכה וחמה (80 מעלות אם יש לכם מדחום לבישול).
-
- 4. מוסיפים את השמנת שנותרה (המחצית השניה הוקפאה לילה קודם), מוסיפים את מי הוורדים (ומי הזעפרן) ואת הפיסטוקים -ומקררים.
-
- 5. מכניסים את התערובת למקפיא, מוציאים כל חצי שעה ומערבבים כדי שלא יוצרו גושי קרח.
-
- 6. כשהגלידה כמעט קפואה ומוכנה, מוציאים את השמנת הקפואה מהמקפיא, חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לגלידה. בהגשה מעטרים את צלחות הגלידה האישיות בפיסטוקים קלופים נוספים ובעלי ורדים.