וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כרובית ותפוח אדמה בגאראם מסאלה

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה

כרובית ותפוח-אדמה בגאראם מסאלה. צבי טריגר
כרובית ותפוח-אדמה בגאראם מסאלה

מצרכים למתכון

  • 2 כפות שמן קנולה (או שמן צמחי אחר, נייטרלי בטעמו. שמן זית לא יתאים)
  • 1 בצל בינוני
  • 2 שיני שום קלופות וקצוצות דק
  • 2 כפיות גאראם מסאלה (ראו הערה מס' 1)
  • ½ כפית כורכום
  • כרובית אחת, מופרדת לתפרחות קטנות
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות, פחות או יותר בגודל של תפרחות הכרובית
  • 2 עגבניות טריות
  • 1 פלפל חריף, אדום או ירוק (לא חובה)
  • מעט פטרוזיליה ושמיר קצוצים דק, להגשה (לא חובה)
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן בסיר גדול. קוצצים את הבצל דק, ומוסיפים לשמן. מאדים על להבה בינונית-נמוכה, עד שהבצל מתחיל להזהיב (לא נותנים לבצל להשחים).
  • 2. בינתיים קולפים את העגבניות: בסכין חורצים צלב בבסיסן, מניחים אותן בקערה, ויוצקים עליהן מים רותחים. כעבור כ-2 דקות מוציאים אותן בזהירות מהמים, ומקלפים על ידי משיכת קצוות הקליפה מהצלב שבבסיסן. קוצצים אותן לקוביות גדולות.
  • 3. מוסיפים פלפל שחור, כורכום וגאראם מסאלה. מערבבים וממשיכים לאדות כ-3-2 דקות נוספות, עד שהתבלינים מתחילים להפיץ ריח. אם מוסיפים פלפל חריף, קוצצים אותו ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את השום הקצוץ.
  • 4. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, ומבשלים כ-5 דקות, עד שהן מתחילות להתפרק מעט. מוסיפים את תפוחי האדמה ו-½ כוס מים, ממליחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. מבשלים כ-8-7 דקות נוספות.
  • 5. מוסיפים את הכרובית, ומבשלים עד שתפוחי האדמה כמעט רכים, אבל לא לגמרי. מכבים את הלהבה, ומניחים לסיר לעמוד מכוסה כ-10 דקות (תפוחי האדמה ימשיכו להתבשל ולהתרכך גם אחרי שתכבו את האש, לכן כדי שהם לא יהיו רכים מדי, מכבים את האש מוקדם יותר).
  • 6. מגישים חם, עם אורז לבן, או לצד מנה בשרית. אם רוצים, מפזרים פטרוזיליה ושמיר קצוצים לפי ההגשה.
  • הערות וגיוונים:
  • 1. גאראם מסאלה ניתן להשיג בחנויות תבלינים ובחנויות טבע. המתכון שלי להכנת גאראם מסאלה בבית: המצרכים: 2 כפיות תרמילי הל, מקל קינמון קטן, כפית זרעי כמון, כפית מסמרי ציפורן (אפשר להחליף בזרעי כוסברה, אם אתם רגישים לציפורן), כפית פלפל שחור לא טחון ומעט אגוז מוסקט. מפצחים את תרמילי ההל, ושולים מתוכם את הזרעים. מעבירים את זרעי ההל למטחנת תבלינים או קפה נקייה, יחד עם התבלינים האחרים, וטוחנים לאבקה אחידה (אפשר גם במכתש ועלי, אבל זה לוקח קצת יותר זמן). מאחסנים בצנצנת אטומה, כדאי במקרר.
  • 2. כמו במקרה של תבשיל החומוס, מוצלח מאוד לאכול את הכרובית עם רוטב יוגורט. הוא גם מקל מעט על החריפות וגם מעניק חמצמצות רעננה למנה: מערבבים בקערית קטנה גביע יוגורט טבעי, שן שום קטנה קצוצה, כף גדושה עלי שמיר קצוצים ומלח לפי הטעם.
  • 3. אפשר להפוך את התבשיל הזה למרק כרובית ותפוחי אדמה: במקום ½ כוס מים מוסיפים 2 כוסות מים (או ציר ירקות או עוף). שאר הוראות הבישול לא משתנות.
  • 4. טעים מאוד להדגיש יותר את העגבניות שבתבשיל ולהופכו לקארי על בסיס רוטב עגבניות: מוסיפים שתי עגבניות נוספות למצרכים (כלומר משתמשים בארבע עגבניות בהוראות ההכנה).
  • 5. כמו הרבה תבשילי קדרה, טעמו של התבשיל הזה ישתבח ביום למחרת, כך שבהחלט אפשר ורצוי להכינו מראש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully