סלט עגבניות עם גבינת כבשים תורכית ואורגנו ממסעדת "הרברט סמואל"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- מתכון ל-4 סועדים:
- 150 גרם עגבניות שרי חצויות
- 150 גרם עגבניות שרי תמר חצויות,
- 150 גרם עגבניות שרי צהובות חצויות
- 150 גרם עגבניות מיני טייגר חצויות,
- 6 עגבניות תמר חתוכות לרבעים,
- 10 זיתי מרמרה
- 10 זיתי סנטה מגולעני
- 6 צנוניות פרוסות דק
- 1/2 פלפל צ'ילי ירוק פרוס לטבעות
- 1/2 בצל סגול פרוס לטבעות
- 6 כפות בצל ירוק פרוס
- 10 עלי בזיליקום קרועים
- 2 כפות אורגנו טרי
- להרכבה:
- 3 עגבניות תמר חתוכות לרבעים
- 10 עגבניות שרי חצויות מסוגים שונים
- 3 כפות עגבניה טריה מגוררת
- 90 גרם גבינת כבשים תורכית
- 3 כפיות זעתר יבש
- 3 חלמוני ביצה מבושלים
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. חותכים את כל חומרי הסלט ומערבבים. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון טרי ומלח. טועמים ומתקנים תיבול.
- 2. צולים את עגבניות התמר ואת עגבניות השרי בחום מקסימקלי במשך 8 דקות.
- 3. מניחים עגבנייה טרייה מגוררת בתחתית קערה. עורמים עליה את הסלט ומעליו את העגבניות הצלויות.
- 4. מפוררים גבינת כבשים תורכית וזעתר יבש טחון.
- 5. מעל הגבינה מפוררים חלמוני ביצה מבושלים.
- 6. מזלפים מעט שמן זית ומגישים.