- 1. מכניסים את השמיר והשום לבקבוק הוודקה. סוגרים היטב. שומרים את הבקבוק במקום קריר וחשוך (כמו למשל באחד מארונות המטבח).
-
- 2. הוודקה מוכנה לשתייה כבר למחרת, אבל טעם השום והשמיר יתעצם ככל שהזמן יעבור. אפשר גם להעביר את הוודקה להקפאה כעבור יומיים-שלושה, אבל אז טעם התיבול יהיה פחות חזק.
-
- 3. מבשלים את הפסטה במים מומלחים רותחים, לפי הוראות היצרן.
-
- 4. מכינים את הרוטב: יוצקים למחבת את השמנת המתוקה ומוסיפים את רסק העגבניות. מחממים תוך כדי בחישה מתמדת, על להבה בינונית-נמוכה, עד שהרסק נמס בשמנת וצובע אותה בוורוד, כ-3-4 דקות. מוסיפים את הוודקה, מתבלים במלח ובפלפל לבן, ומבשלים עוד כ-2 דקות, עד שהרוטב אחיד וחלק לגמרי.
-
- 5. מעבירים את הפסטה המבושלת למחבת עם הרוטב, מערבבים עד שהיא מצופה היטב ברוטב, מכבים את הלהבה, ומגישים.
-
- הערות וגיוונים:
- 1. אפשר לפזר על הפסטה גבינת פרמזן, אבל אני חושב שהיא מספיק עשירה גם כך.
-
- 2. לרוב עם פטריות: מטגנים במעט חמאה בצל בינוני קצוץ גס עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים סלסילת פטריות מנוקות ופרוסות, מתבלים במלח ובפלפל לבן, וממשיכים לאדות עד שהפטריות מתרככות. מוסיפים את השמנת ואת רסק העגבניות, וממשיכים עם המתכון המקורי משלב מס' 2.