מאפה פסטה ברוטב בשמל ופתיתי קשקבל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות
- 500 גר' פסטה "ריגטונה" (צינורות חלולים קצרים)
- 50 גר' חמאה
- 1 כף קמח לבן
- 1 שן שום קצוצה
- 1 כפית טימין קצוץ
- 600 מ"ל חלב
- 150 גר' פתיתי קשקבל
- 50 גר פרורי לחם
- מלח, פלפל, מוסקט
- תבנית פאירקס מרובעת
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומצננים.
- 2. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומסדרים את צינורות הפסטה שורות שורות באותו הכיוון בשכבות.
- 3. להכנת הרוטב: ממיסים חמאה בסיר בתוספת שום ותימין. מוסיפים את הקמח ומטגנים כדקה שתיים. מוסיפים את החלב בהדרגה ותוך כדי בחישה רצופה בעזרת מטרפה.
- 4. מתבלים במלח פלפל ומוסקט ומבשלים 5 דקות.
- 5. יוצקים את הרוטב באופן אחיד על פני הפסטה. הרוטב יחלחל בין האטריות עד לתחתית.
- 6. מפזרים מעל את הקשקבל ופרורי הלחם.
- 7. אופים בתנור בחום של 180 במשך 25 דקות ומגישים.