מתכונים חמים

מאפה פסטה ברוטב בשמל ופתיתי קשקבל

מתכון מאת: מחלבות גד
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פסטה פטוציני בשני צבעים

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות
  • 500 גר' פסטה "ריגטונה" (צינורות חלולים קצרים)
  • 50 גר' חמאה
  • 1 כף קמח לבן
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 כפית טימין קצוץ
  • 600 מ"ל חלב
  • 150 גר' פתיתי קשקבל
  • 50 גר פרורי לחם
  • מלח, פלפל, מוסקט
  • תבנית פאירקס מרובעת
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומצננים.
  • 2. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומסדרים את צינורות הפסטה שורות שורות באותו הכיוון בשכבות.
  • 3. להכנת הרוטב: ממיסים חמאה בסיר בתוספת שום ותימין. מוסיפים את הקמח ומטגנים כדקה שתיים. מוסיפים את החלב בהדרגה ותוך כדי בחישה רצופה בעזרת מטרפה.
  • 4. מתבלים במלח פלפל ומוסקט ומבשלים 5 דקות.
  • 5. יוצקים את הרוטב באופן אחיד על פני הפסטה. הרוטב יחלחל בין האטריות עד לתחתית.
  • 6. מפזרים מעל את הקשקבל ופרורי הלחם.
  • 7. אופים בתנור בחום של 180 במשך 25 דקות ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully