גזרים טריים מזוגגים בחמאה ותימין
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- צרור גזר טרי
- 3 כפות חמאה
- מלח גס, פלפל שחור טרי גרוס
- 4 ענפי תימין
אופן ההכנה
- 1. חותכים את עלי הגזר הירוקים מבלי לפגוע בצורתם (משאירים צ'ופצ'יק ירוק). קולפים.
- 2. שמים במחבת עם שוליים גבוהים יחסים וממלאים מים רותחים עד לחצי מגובה הגזרים - לא יותר.
- 3. מפזרים חמאה, מלח גס ופלפל גרוס טרי ואת ענפי התימין
- 4. מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על חום נמוך תוך בעבוע עדין כ-25 דקות, עד שהמים מתאדים, הגזרים רכים (אפשר להכניס סכין חדה כדי לבדוק) ומקבלים זיגוג מבריק. אם במהלך הבישול המים מתאדים מוסיפים עוד קצת כדי למנוע חריכה.