וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טורטליני קרם תרד עם עגבניות שרי ושאלוט

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

טורטליני קרם תרד עם עגבניות שרי ושאלוט. ברני ארדוב
טורטליני קרם תרד עם עגבניות שרי ושאלוט

מצרכים למתכון

  • לקרם תרד:
  • 400 גר' עלי תרד טריים ושטופים
  • 1 בצל קצוץ דק
  • כף שמן זית
  • כף חמאה
  • קורט אגוז מוסקט טרי מגורר
  • קורט מלח
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גר' גבינת עזים (פרומעז)
  • ביצה טרופה להדבקה
  • 10 בצלצלי שאלוט
  • כוס עגבניות שרי תמר חצויות לאורכן
  • כף עלי טימין טרי
  • כף שמן זית
  • כף חמאה
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • להגשה: פרמז'ן בנדיבות

אופן ההכנה

  • הכנת המילוי:
  • 1. מאדים את הבצל במחבת עם שמן זית עד שהוא מזהיב. מוסיפים את התרד למחבת וממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב בכף עץ. מוסיפים חמאה, מלח וקורט מוסקט.
  • 2. מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לבשל כ3 דקות.
  • 3. מעבירים את המסה למעבד מזון, מוסיפים את גבינת העזים וטוחנים עד קבלת קרם חלק.
  • 4. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 5. מעבירים את הקרם לשקית זילוף וקושרים אותה.
  • הכנת הטורטליני:
  • 1. מניחים דף פסטה על משטח מקומח בדורום.
  • 2. מברישים את דף הפסטה בביצה טרופה.
  • 3. בעזרת פורמה, קורצים עיגולים.
  • 4. ממלאים כל עיגול בצק במעט מילוי, בדיוק במרכז.
  • 5. מקפלים לחצי ומהדקים בקצוות.
  • 6. מקפלים כל "כיסון" במרכזו, כמו עוגיית מזל. מהדקים את הקצבות לצורת טבעת.
  • השלב הסופי:
  • 1. מבשלים את הטורטליני במים רותחים שהומלחו כ 5 דקות.
  • 2. בינתיים, מחממים במחבת שמן זית וחמאה ומקפיצים את בצלצלי השאלוט.
  • 3. כשהם זהובים מוסיפים את העגבניות וצורבים אותן קלות.
  • 4. מוסיפים למחבת את הטורטליני ומערבבים בעדינות.
  • 5. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, טימין טרי.
  • 6. להגשה, מניחים מעל המנה חופן נדיב של פרמז'ן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully