פרגיות ברוטב מנגו חריף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 9-10 יחידות "פרגיות" (ירך עוף נקיה מעור ועצמות )
- 4 שיני שום מעוכות
- 1 סמ' ג'ינג'ר קצוץ
- 2 כפות שמן
- כפית פלפל שחור גרוס
- לתבלינים:
- זרעי כוסברה
- כורכום
- כמון
- אבקת ג'ינג'ר
- מעט קינמון
- 300 מ"ל חלב קוקוס או שמנת מתוקה
- מיץ סחוט משני לימונים
- חצי כוס מחית מנגו
- מלח, פלפל, צ'ילי גרוס
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הפרגית לקוביות.
- 2. מערבבים את חומרי המרינדה ומניחים את הבשר במרינדה למשך 3-4 שעות.
- 3. מטגנים את הבצלים בשמן.
- 4. כותשים יחד את כל התבלינים לקבלת מסאלה.
- 5. מוסיפים את התבלינים לבצל ומערבבים. מוסיפים חלב קוקוס ונותנים לו לרתוח.
- 6. מוסיפים מיץ לימון ואת מחית המנגו. מבשלים כעשר דקות. ממליחים ומפלפלים.
- 7. מחממים מעט שמן קנולה על מחבת כבדה. מוסיפים את פרגיות העוף וצולים עד 90%.
- 8. מוסיפים את הרוטב ומבשלים עוד כעשר דקות.