מתכונים חמים

סלט שייטל, חסה ופלפלים

סלט לא חייב להיות סטנדרטי: מסעדת Lavan Supper Bar עם הצעה לסלט קיצי ומיוחד: שייטל צלוי, מוגש יחד עם חסה ערבית, פלפלים ובצלים חרוכים.

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סלט שייטל של מסעדת לבן

מחשבון המרות

מצרכים

  • חסה ערבית שטופה
  • 2 פלפלים אדומים
  • בצל סגול בינוני
  • 300 גרם שייטל פרוס דק וחתוך בערך בגודל 4 ס"מ (נתח דל עסיסי אך דל שומן)
  • לוויניגרט:
  • 1/3 כוס בלסמי
  • כף דבש
  • כפית חרדל דיז'ון
  • שן שום כתושה
  • כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח וקורט פלפל שחור גרוס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הויניגרט: מערבבים את כל החומרים יחד, אפשר לנער הכול בצנצנת או בעזרת מטרפה מלבד שמן הזית.
  • 2. מזליפים את שמן הזית תוך כדי ערבוב. שומרים בצנצנת.
  • 3. חותכים את הבצל לרבעים ואת הפלפל האדום לפרוסות רחבות.
  • 4. במחבת כבדה וחמה מאד מזליפים מעט שמן זית ומניחים את הפלפלים והבצל כשהחלק וצורבים כ-2-3 דקות מכל צד עד להשחמה ומתרככים מעט. מתבלים במעט מלח גס, תימין ופלפל שחור גרוס ומתירים להם להתקרר מעט.
  • 5. חולטים את השעועית במים רותחים כ-2-3 דקות ומעבירים למי קרח. חוצים את השעועית לחצי.
  • 6. בקערה גדולה שמים את החסה וקורעים לחתיכות בינוניות, עדיף להשתמש בלב החסה כדי שיהיו פריכים.
  • 7. את השעועית, הפלפלים והבצל מפרידים לעלים, מתבלים ברוטב ומערבבים בעדינות.
  • 8. את נתחי השייטל שפרסנו דופקים בעזרת פטיש שניצלים לעובי דק. מחממים במחבת עד שהיא מתחילה לעשן. מזליפים מעט שמן זית כ-2-3 כפות ומניחים את נתחי הבשר.
  • 9. מתבלים במלח ופלפל שחור גס (נזהרים לא לבשל מעל למידה הרצויה את השייטל) ומניחים מעל לסלט.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully