פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סינטה עגל ברוטב יין ארומטי

      נתח מובחר של סינטה עגל לא חייב ליווי, אבל כשדנה מלמד מכינה את רוטב היין הארומטי, שווה לקחת דף ועט ולרשום. בצלצלי שאלוט, קינמון וסילאן ואפילו כמה קוביות שוקולד מתחבאות בתוכו.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סינטה וסלט דובדבנים (דנה מלמד)
      סינטה וסלט דובדבנים (דנה מלמד)

      מצרכים

      • 2 סטייקים של סינטה עגל (במשקל 180 גר' כל אחד)
      • מלח גס
      • פלפל שחור גרוס
      • לרוטב:
      • 3 בצלצלי שאלוט קצוצים
      • כפית שמן
      • ½ בקבוק יין אדום
      • כף סילאן
      • מקל קינמון
      • מקל וניל חצוי לאורכו
      • 15 גר' שוקולד מריר (כ-3 קוביות)
      • לקרם שורשים:
      • 2 שורשי סלרי קלופים וחתוכים
      • 2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים
      • חלב שיכסה את השורשים השורשים (כ-750 מ"ל)
      • 50 מ"ל שמנת מתוקה
      • 50 גר' חמאה
      • כפית דבש
      • מלח
      • לסלט:
      • 10 דובדבנים מגולענים וקצוצים
      • נקטרינה כתומה קצוצה דק
      • חופן עלי רוקט (או נבטי חמניה)
      • 10 עלי נענע קצוצים דק
      • כף שמן זית
      • כף מיץ לימון
      • פלפל שחור גרוס, מלח גס

      אופן ההכנה

      • 1. מתחילים מהרוטב. מחממים בסיר קטן כפית שמן ומאדים את בצלי השאלוט עד שקיפות. מוסיפים יין, מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה נמוכה. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב פרט לשוקולד וממשיכים לבשל עד שהיין מצטמצם והופך לסירופ כהה וסמיך. מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד ובוחשים עד שהוא נמס.
      • 2. במקביל, שמים בסיר את השורשים. מכסים בחלב ומבשלים על להבה נמוכה עד שהשורשים רכים. מידי פעם מסירים את הקרום שנוצר. אם צריך להוסיף נוזלים במהלך הבישול, מוסיפים מים רותחים.
      • 3. מסננים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים שמנת מתוקה, דבש ומלח ומעבדים עד קבלת קרם חלק.
      • 4. מכינים את הסלט: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט. טועמים ומתקנים תיבול.
      • 5. מלהיטים מחבת פסים כבדה. זורים מלח גס ופלפל שחור גרוס על הסטייקים וצולים אותם כ-3 דקות מכל צד.
      • 6. מרכיבים את המנה: מניחים בצלחת גדולה 2 כפות מקרם השורשים. בעזרת גב הכף, מורחים את הקרם לאורך הצלחת. ב"עמק" שנוצר, מסדרים יפה את הסלט. מניחים את הסינטה במקביל ויוצקים מעט מהרוטב.
      • 7. להגברת התחושה, מומלץ לאכול בעיניים עצומות...

      עוד מתכוני בקר

      סינטה עגל ברוטב יין ארומטי
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -