- 1. מתחילים מהרוטב. מחממים בסיר קטן כפית שמן ומאדים את בצלי השאלוט עד שקיפות. מוסיפים יין, מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה נמוכה. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב פרט לשוקולד וממשיכים לבשל עד שהיין מצטמצם והופך לסירופ כהה וסמיך. מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד ובוחשים עד שהוא נמס.
-
- 2. במקביל, שמים בסיר את השורשים. מכסים בחלב ומבשלים על להבה נמוכה עד שהשורשים רכים. מידי פעם מסירים את הקרום שנוצר. אם צריך להוסיף נוזלים במהלך הבישול, מוסיפים מים רותחים.
-
- 3. מסננים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים שמנת מתוקה, דבש ומלח ומעבדים עד קבלת קרם חלק.
-
- 4. מכינים את הסלט: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט. טועמים ומתקנים תיבול.
-
- 5. מלהיטים מחבת פסים כבדה. זורים מלח גס ופלפל שחור גרוס על הסטייקים וצולים אותם כ-3 דקות מכל צד.
-
- 6. מרכיבים את המנה: מניחים בצלחת גדולה 2 כפות מקרם השורשים. בעזרת גב הכף, מורחים את הקרם לאורך הצלחת. ב"עמק" שנוצר, מסדרים יפה את הסלט. מניחים את הסינטה במקביל ויוצקים מעט מהרוטב.
-
- 7. להגברת התחושה, מומלץ לאכול בעיניים עצומות...