סלט שורשים
מתכון של השף סהר רפאל ממסעדת כרמים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לויניגרט הדרים:
- חצי כוס רכז תפוזים (אפשר להשתמש גם במיץ תפוזים)
- 1/2 כפית מלח
- 1/3 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- מיץ מחצי לימון
- חצי כוס שמן זית
- לסלט:
- 1 ראש קולורבי
- 2 גזרים בינונים
- שורש פטרוזיליה
- 2 צנון בגודל בינוני
- 1 מלפפון
- 1 גמבה
- 1 בצל סגול
- 5 פרוסות גבינת קצ'קבל
- אגוזי קליפורניה מסוכרים
- חצי חבילה עלי רוקט
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חומרי הרוטב ושומרים בצנצנת.
- 2. חותכים את הירקות לפרוסות דקות. מתבלים ברוטב.
- 3. מניחים עלי רוקט על הצלחת. עליהם את הירקות, מקשטים בפרוסות הגבינה ובאגוזים המסוכרים.