תבשיל קינואה שחורה עם רימונים, נבטי חמניה וגרעיני דלעת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כוס קינואה שחורה
- 1 בצל קצוץ
- 1/2 1 כוסות מים רותחים
- גרגרים מרימון אחד
- 200 גר' גרעיני חמניה קלויים
- כוס נבטי חמניה
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 1/2 כוס נענע קצוצה דק
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 1/3 כוס שמן זית משובח
- מיץ מחצי לימון
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הקינואה ומערבבים. מטגנים כשתי דקות ומוסיפים מים רותחים. מבשלים על להבה נמוכה 30-40 דקות, עד שהקינואה רכה אך עדיין פריכה.
- 2. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.