וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק כבש עם "אטריות" חביתית

מתכון מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, .

מרק בשר. ShutterStock
מרק בשר

מצרכים למתכון

  • למרק:
  • נתח ירך כבש ללא שומן במשקל של קילו, קילו וחצי
  • ראש סלרי מנוקה וחצוי
  • 2 גזרים נקיים וחתוכים לרבעים
  • צרור פטרוזיליה
  • 6 ענפי טימין
  • שומר אחד חצוי
  • בצל בינוני חצוי
  • מלח ופלפל
  • ל"אטריות":
  • 4-5 ביצים (תלוי בגודל)
  • חצי כוס מים
  • כף קמח
  • כפית גדושה עלי תימין
  • כף עלי פטרוזיליה קצוצים
  • מלח ופלפל
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את כל מרכיבי המרק לסיר. מוסיפים מים עד לכיסוי נדיב. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים שעתיים וחצי בסיר מכוסה חלקית. במשך הבישול מקפים קצף ושומן שצפים על פני המרק.
  • 2. בזמן שהמרק מתבשל מכינים את ה"אטריות": טורפים בקערה את מרכיבי האטריות עד שמתקבלת בלילה חלקה. מחממים מחבת בינונית (בקוטר כ-20 ס"מ). המחבת לא צריכה להיות לוהטת, אלא חמה. משמנים קלות בשמן זית. יוצקים למחבת שליש עד חצי תרווד בלילה. מטלטלים את המחבת לקבלת פיזור שווה של הבלילה. מטגנים כדקה עד שהחביתית מתייצבת. בעזרת מרית הופכים את החביתית, מטגנים עשרים שניות ומעבירים את החביתית לצלחת. ממשיכים כך עד שנגמרת הבלילה.
  • 3. בתום הבישול של המרק מסננים את תכולתו. את ירקות התיבול משליכים. את הבשר קוצצים גס ומחזירים אל הסיר יחד עם המרק המסונן.
  • 4. לפני ההגשה, מגלגלים חביתית וחותכים לרצועות ברוחב כסנטימטר. ממשיכים עם כל החביתיות. מחלקים את רצועות החביתיות בין צלחות הסועדים ויוצקים לתוכן את המרק המועשר בבשר. אם רוצים, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully