- 1. שימו לב כי כל מתכוני העוגות עושים שימוש בקמח תופח ולא בקמח רגיל. זוהי וריאציה פרטית לטכניקה איטלקית של קמח ושמרים, והדבר גורם לבצק העוגה להיות יותר פריך. מכניסים את כל המרכיבים (חוץ מהריבה, כמובן) למעבד מזון ומעבדים בפולסים עד שנוצרים פירורים.
-
- 2. מעבירים את הפירורים למשטח עבודה ולשים במהירות ובעדינות עד שנוצר כדור בצק. עוטפים את הכדור בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
-
- 3. אחרי שעה מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים אותו על יריעת נייר אפייה גדולה. מרדדים את הבצק לעובי של 3-4 ס"מ. במרכז עלה הבצק מניחים תבנית עגולה בקוטר 24 או 26, קפיצית או לא, הפוכה (לא לשכוח לשמן אותה קודם היטב בחמאה).
-
- 4. מרימים את הבצק והתבנית עם הנייר והופכים. מהדקים את הבצק לקרקעית התבנית, משאירים שוליים עד לגובה התבנית ובעזרת סכין חותכים את עודפי הבצק. לשים את העודפים לכדור קטן ומעבירים למקרר לרבע שעה.
-
- 5. מוציאים את הכדור, מרדדים אותו כמו בשלב הראשון, מעבירים את דף הבצק למקפיא למשך רבע שעה, מוציאים, מניחים על קרש חיתוך, ובעזרת גלגלת חיתוך (כזו של פיצה) חותכים אותו לרצועות ברוחב סנטימטר. מחזירים את הקרש למקפיא עם רצועות הבצק. מורחים את תחתית התבנית בשכבה נדיבה ואחידה של ריבת אפרסקים ומוציאים את קרש החיתוך מהמקפיא.
-
- 6. מסדרים את רצועות הבצק שתי וערב על הקרוסטטה כמו רשת גדולת חורים. מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים 40-45 דקות, עד שרצועות הבצק מזהיבות יפה.