המבורגר צמחוני
באדיבות אורן לוקסנבורג, מסעדת bariba
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2/3 כוס עדשים ירוקות
- 200 גרם פטריות שמפניון קצוצות
- 1 גזר גדול מקולף ומגורר
- 4 ביצים
- 3 בצלים סגולים קצוצים
- 3 שיני שום כתוש
- 2 כפות אבקת בצל מיובש
- 2 כוסות פירורי לחם מקמח מלא
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את העדשים בהרבה מים בלי מלח כ-20 דקות עד שהן רכות אך לא מתפרקות.
- 2. מסננים ושומרים בצד.
- 3. מטגנים את הבצל עד שהוא מחליף צבע ומוסיפים את השום ומאדים כדקה.
- 4. מקפיצים את הפטריות בשמן זית בצריבה חזקה לאטימה.
- 5. שוברים את הביצים וטורפים בקערה.
- 6. מערבבים את כל החומרים יחד.
- 7. נותנים למסה לנוח כשעה.
- 8. צולים על מחבת או על הגריל.