וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פשטידת לחם וחצילים

מאפה לחם וחצילים

מתכון מאת: דורעם גונט, .

חצילים רעננים. ShutterStock
חצילים רעננים

מצרכים למתכון

  • לתבנית עמוקה בגודל 20x20 ס"מ:
  • 1 חציל, רצוי בלאדי, במשקל כ-500 גרם, חתוך לקוביות בגודל כס"מ (עם הקליפה)
  • 1/2 חלה יבשה, רצוי מתוקה
  • 250 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 1/2 כוס זיתים, מגולענים וקצוצים
  • צרור עשבי תיבול קצוצים (רוזמרין, תימין, מרווה, פטרוזיליה - או תערובת שלהם)
  • 250 גרם גבינת טוב טעם
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות חלב

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את קוביות החציל בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה קלה, מכסים ומבשלים עד שהחציל רך, כחמש דקות. מעבירים את קוביות החציל למסננת ומניחים להם לטפטף מעל קערה. כשהחצילים קרים, סוחטים מהם את הנוזלים.
  • 2. חותכים את החלה לקוביות בגודל סנטימטר וחצי או שניים ומניחים בקערה גדולה. מוסיפים אל הלחם את החצילים, העגבניות, הזיתים ועשבי התיבול. מפוררים פנימה גם את הגבינה, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
  • 3. יוצקים לתבנית 3 כפות שמן זית, ומעליה את תערובת החלה, הירקות והגבינה. שוברים לקערה (אפשר לאותה קערה שבה היתה החלה) את הביצים וטורפים אותן עם החלב. יוצקים את התערובת לתבנית.
  • 4. אופים בחום של 180 מעלות, עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה, כ-50-70 דקות. אפשר לאכול את הפשטידה כשהיא חמה, אבל היא טעימה יותר פושרת או בטמפרטורת החדר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully