- 1. מניחים את קוביות החציל בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה קלה, מכסים ומבשלים עד שהחציל רך, כחמש דקות. מעבירים את קוביות החציל למסננת ומניחים להם לטפטף מעל קערה. כשהחצילים קרים, סוחטים מהם את הנוזלים.
-
- 2. חותכים את החלה לקוביות בגודל סנטימטר וחצי או שניים ומניחים בקערה גדולה. מוסיפים אל הלחם את החצילים, העגבניות, הזיתים ועשבי התיבול. מפוררים פנימה גם את הגבינה, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
-
- 3. יוצקים לתבנית 3 כפות שמן זית, ומעליה את תערובת החלה, הירקות והגבינה. שוברים לקערה (אפשר לאותה קערה שבה היתה החלה) את הביצים וטורפים אותן עם החלב. יוצקים את התערובת לתבנית.
-
- 4. אופים בחום של 180 מעלות, עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה, כ-50-70 דקות. אפשר לאכול את הפשטידה כשהיא חמה, אבל היא טעימה יותר פושרת או בטמפרטורת החדר.