וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חזה עוף בתבלינים עם סלסת מנגו

חזה עוף מתובל

מתכון מאת: דורעם גונט, .

מנגו. ShutterStock
מנגו

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 פרפרים של חזה עוף, עם העצם (שני חזות, מחולקים)
  • 2 כפיות זרעי כוסברה שלמים
  • 1 כפית זרעי כמון שלמים
  • 1 כפית גרגרי פלפל שחור שלמים
  • מלח
  • 1 כף שמן זית
  • למנגו:
  • 2 מנגו גדולים, על סף בוסר, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל כס"מ
  • 1 בצל סגול קטן, קלוף וחתוך לטבעות דקות
  • 1 כף ג'ינגר כבוש (כמו של סושי), קצוץ דק
  • 1/2 פלפלון צ'ילי אדום חריף, קצוץ לקוביות זעירות (או לפי הטעם)
  • 2 ליים (אם לא משיגים, אז לימון גדול)
  • 2 כפות שמן זית משובח
  • מלח ופלפל שחור
  • צרור קטן של כוסברה, קצוצה דק

אופן ההכנה

  • 1. במכתש ועלי שוברים את זרעי הכוסברה, הכמון והפלפל השחור, ומוסיפים מעט מלח.
  • 2. מגלגלים את העוף בתערובת (חשוב במיוחד לצפות את צד העור), ומניחים בצד.
  • 3. מכינים את הסלסה: מערבבים בקערה קוביות מנגו עם בצל סגול, ג'ינג'ר כבוש וצ'ילי.
  • 4. מפלטים ליים אחד (מפרידים את הפלחים מהמחיצה הלבנה העוטפת אותם), קוצצים גס ומוסיפים לקערה.
  • 5. סוחטים פנימה את המיץ מהליים השני, ומוסיפים 2 כפות שמן זית, מלח, פלפל וכוסברה. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 6. במחבת, רצוי עם ציפוי טפלון, מחממים כף שמן זית. כשהשמן חם, מניחים במחבת את חזות העוף המתובלים, צד העור כלפי מעלה. מכסים, מנמיכים לחום בינוני נמוך ומבשלים במשך 8-10 דקות.
  • 7. הופכים ומבשלים את הצד השני, רק עד שהעוף מבושל (כ-12-20 דקות, תלוי בעובי הנתח ובגובה הלהבה. זהירות מבישול יתר שמייבש את העוף).
  • 8. מוציאים את העוף מהמחבת לצלחת, מכסים כדי לשמור על החום ומניחים לכ-5 דקות.
  • 9. להגשה: בסכין חדה מסירים את העצם מהעוף, ופורסים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ. מחלקים את סלסת המנגו לצלחות ומניחים מעליה את חזה העוף. מגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully