- 1. במכתש ועלי שוברים את זרעי הכוסברה, הכמון והפלפל השחור, ומוסיפים מעט מלח.
-
- 2. מגלגלים את העוף בתערובת (חשוב במיוחד לצפות את צד העור), ומניחים בצד.
-
- 3. מכינים את הסלסה: מערבבים בקערה קוביות מנגו עם בצל סגול, ג'ינג'ר כבוש וצ'ילי.
-
- 4. מפלטים ליים אחד (מפרידים את הפלחים מהמחיצה הלבנה העוטפת אותם), קוצצים גס ומוסיפים לקערה.
-
- 5. סוחטים פנימה את המיץ מהליים השני, ומוסיפים 2 כפות שמן זית, מלח, פלפל וכוסברה. טועמים ומתקנים תיבול.
-
- 6. במחבת, רצוי עם ציפוי טפלון, מחממים כף שמן זית. כשהשמן חם, מניחים במחבת את חזות העוף המתובלים, צד העור כלפי מעלה. מכסים, מנמיכים לחום בינוני נמוך ומבשלים במשך 8-10 דקות.
-
- 7. הופכים ומבשלים את הצד השני, רק עד שהעוף מבושל (כ-12-20 דקות, תלוי בעובי הנתח ובגובה הלהבה. זהירות מבישול יתר שמייבש את העוף).
-
- 8. מוציאים את העוף מהמחבת לצלחת, מכסים כדי לשמור על החום ומניחים לכ-5 דקות.
-
- 9. להגשה: בסכין חדה מסירים את העצם מהעוף, ופורסים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ. מחלקים את סלסת המנגו לצלחות ומניחים מעליה את חזה העוף. מגישים מיד.