וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ירך כבש ביין אדום

זהו נתח גדול ומפואר שיספיק ‏(תלוי בגודל‏) לעשרה סועדים. התנאי הוא למצוא ירך של כבשה גדולה, משהו כמו ארבעה ק"ג

מתכון מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, הארץ - פרינט

ירך כבש ביין אדום. דניאל לילה
ירך כבש ביין אדום

מצרכים למתכון

  • ירך כבש ללא עצם ‏(את מלאכת הוצאת העצם אפשר להטיל על הקצב‏)
  • שיניים קלופות ומעוכות של חצי ראש שום
  • שמן זית
  • בקבוק יין אדום "רציני"
  • שני בצלים פרוסים
  • כף עלי נענע מיובשים
  • מלח גס

אופן ההכנה

  • 1. מנקים את נתח הבשר. בתוך החלל שהותירה אחריה העצם מפזרים את השום, כף או שתיים שמן זית וכף מלח גס. קושרים היטב את נתח הבשר.
  • 2. משמנים תבנית עמוקה ‏(או סיר ברזל גדול דיו להכיל את הירך בשלמותה‏) בשמן זית ומשחימים בה את נתח הבשר מכל צדדיו. יוצקים על הבשר חצי כוס יין ומכניסים התבנית לתנור שחומם ל–180 מעלות. צולים שלוש שעות ‏(אם לא מצליחים למצוא ירך בגודל המתאים, אפשר בהחלט להתפשר על ירך טלה גדול, אבל אז מפחיתים את זמן הצלייה בהתאם‏), כאשר מדי פעם הופכים את הנתח ברבע סיבוב ויוצקים עליו עוד מעט יין. בסוף ההליך מוציאים את נתח הבשר ומניחים אותו בצלחת הגשה.
  • 3. את התבנית מניחים על להבה בינונית ומוסיפים לתוכה את הבצל. מטגנים תוך ערבוב בכף עץ עד שהבצל מתרכך. מוסיפים חצי כוס יין ומשפשפים בעזרת כף העץ את תחתית התבנית לחלץ כל פרודת טעם שדבקה בה. מוסיפים את הנענע היבשה, ממשיכים בבישול עוד דקה ומסירים מהאש.
  • 4. מתירים את הבשר מאסוריו ויוצקים עליו מעט מהרוטב שבתבנית. שומרים את רוב הרוטב בצד. פורסים את הבשר בנדיבות ויוצקים על הפרוסות את יתרת הרוטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully