סופגנייה אמיתית עשירה
מתכון של הקונדיטור סטפן לייק, שמרית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ- 25 סופגניות:
- 6 כוסות קמח
- 1 שקית "שמרית"
- 1 שקית משפר לאפייה ביתית של "שמרית"
- 6 כפות סוכר
- כף תמצית וניל
- 3 ביצים או 1 ביצה + 2 חלמונים
- 2 כפיות מלח
- 6 כפות שמן
- כף ברנדי
- כ - 1 כוס מים
- ריבה למילוי
- אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל החומרים מלבד המים. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- 2. צרים כ-25 כדורים ומתפיחים על מגש משומן במקום חמים עד להכפלת הנפח. מומלץ להיעזר בתרווד או בכל חפץ שטוח ודק משומן היטב בכדי להרים את הסופגנייה (לפני
- הטיגון) מהמשטח עליו היא מונחת.
- 3. מטגנים בשמן עמוק, לא חם מידיי, כ 2 - 3 דקות בכל צד (בעת הטיגון צריך להראות בעבוע קל ביותר מסביב לסופגנייה).
- 4. מזריקים ריבה בעוד הסופגניות חמות ובוזקים אבקת סוכר.