סום טאם - סלט פפאיה, גזר ובוטנים במיץ ליים וצ'ילי
לא לחינם מוגש המתכון הזה במסעדות אסיאתיות פופולריות. מקפיצים ירקות, בוטנים ועשבי תיבול, מערבבים ומתענגים על כל ביס
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים:
- 1 פפאיה אורגנית ירוקה, מקולפת, נקייה מתוכן וחתוכה לרצועות דקיקות
- 2 גזרים מקולפים, חתוכים לרצועות דקיקות
- 1/2 אצבע ג'ינג'ר טרי, מקולף חתוך לרצועות דקיקות
- 1/2 צ'ילי אדום ובשל, נקי מגרעינים וקצוץ
- 4 שיני שום קצוצות
- 4 כפות דבש דקלים
- 6 כפות מיץ ליים טרי (או לימון)
- 4 כפות נמפלה (רוטב דגים)
- 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים גס נענע, כוסברה, מנטה, בזיל סגול וכדומה
- 4 כפות בוטנים מקולפים, קלויים וקצוצים
אופן ההכנה
- 1. בעלי ומכתש כותשים את השום והצ'ילי, מוסיפים את הפפאיה ומכים היטב.
- 2. מוסיפים את הגזר, הג'ינג'ר ושאר המרכיבים למעט הבוטנים ומערבבים היטב.
- 3. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים את הבוטנים מעל ומגישים.