טאג'ין מתוק
באדיבות השף גיא פרץ, מסעדת גספאצ'ו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 200 גרם מיקס פירות יבשים: תאנים, משמש, שזיף ללא חרצן, צימוקים, אגוזי מלך או פיסטוק
- 50 גרם סוכר
- חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ
- 1 מקל קינמון
- 3 כפות דבש
- 3 כפות ברנדי
- 2 בצלים קצוצים ומטוגנים
- 4 שוקי עוף טריים
- כף שמן זית
- ענף טימין (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. משרים את הפירות היבשים במים פושרים כחצי שעה ומסננים.
- 2. מחממים מחבת על להבה נמוכה, מוסיפים את השמן ומטגנים את שוקי העוף כ-3 דקות.
- 3. מוסיפים את הסוכר עד לקבלת קרמל זהוב, מוסיפים את הג'ינג'ר והבצל, מטגנים עוד דקה לפתיחת הטעמים ומוסיפים את יתר המרכיבים.
- 4. מבשלים יחד כ-10 דקות למיזוג החומרים ומעבירים לטאג'ין להמשך אפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- 5. אופים יחד כ -35 דקות. מגישים בטאגין חם מקשטים במקל קינמון וענף טימין.