וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף מוקפץ בלימון וקולה

הקולה משמשת בסיס מהיר וקל לרוטב, אם כי לא בטוח שהסועדים יצליחו לזהות את טעמה בצלחת.

מתכון מאת: דורעם גונט, הארץ - פרינט

עוף מוקפץ בלימון וקולה. דורעם גונט,
עוף מוקפץ בלימון וקולה/דורעם גונט

מצרכים למתכון

  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות דקות
  • בצל, חצוי ופרוס לפרוסות דקות
  • לימון חצוי ופרוס לפרוסות דקות, עם הקליפה ובלי הגרעינים
  • 2 גבעולי סלרי, פרוסים דק
  • 3 כפות שמן
  • חצי פלפלון צ'ילי אדום חריף, פרוס דק (או לפי הטעם)
  • כף שורש ג'ינג'ר טרי, מגורר דק
  • לרוטב:
  • כוס קולה
  • 2 כפות רוטב סויה
  • כף עמילן תירס (קורנפלור)

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה את חומרי הרוטב: הקולה, הסויה ועמילן התירס, עד שלא נשארים גושי עמילן.
  • 2. מחממים ווק או מחבת גדולה עד שהם חמים מאוד, ואז מוסיפים את השמן. כשהשמן כמעט מעשן, מוסיפים את העוף ומטגנים-מערבבים בזריזות עד שצבעו הופך לבן.
  • 3. מוסיפים את הבצל, הלימון, הסלרי, הצ'ילי והג'ינג'ר, ומטגנים יחד, תוך ערבוב, עוד דקה או שתיים.
  • 4. מערבבים שוב את הרוטב, כדי להעלות את העמילן ששקע לתחתית, ויוצקים אותו אל הווק.
  • 5. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד דקה, עד שהרוטב מסמיך.
  • 6. אוכלים עם אורז לבן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully