עוף מוקפץ בלימון וקולה
הקולה משמשת בסיס מהיר וקל לרוטב, אם כי לא בטוח שהסועדים יצליחו לזהות את טעמה בצלחת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות דקות
- בצל, חצוי ופרוס לפרוסות דקות
- לימון חצוי ופרוס לפרוסות דקות, עם הקליפה ובלי הגרעינים
- 2 גבעולי סלרי, פרוסים דק
- 3 כפות שמן
- חצי פלפלון צ'ילי אדום חריף, פרוס דק (או לפי הטעם)
- כף שורש ג'ינג'ר טרי, מגורר דק
- לרוטב:
- כוס קולה
- 2 כפות רוטב סויה
- כף עמילן תירס (קורנפלור)
אופן ההכנה
- 1. מערבבים בקערה את חומרי הרוטב: הקולה, הסויה ועמילן התירס, עד שלא נשארים גושי עמילן.
- 2. מחממים ווק או מחבת גדולה עד שהם חמים מאוד, ואז מוסיפים את השמן. כשהשמן כמעט מעשן, מוסיפים את העוף ומטגנים-מערבבים בזריזות עד שצבעו הופך לבן.
- 3. מוסיפים את הבצל, הלימון, הסלרי, הצ'ילי והג'ינג'ר, ומטגנים יחד, תוך ערבוב, עוד דקה או שתיים.
- 4. מערבבים שוב את הרוטב, כדי להעלות את העמילן ששקע לתחתית, ויוצקים אותו אל הווק.
- 5. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד דקה, עד שהרוטב מסמיך.
- 6. אוכלים עם אורז לבן.