וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלמון כבוש במלח מעושן

כמה שהמתכון הזה מקורי ומרענן בטעמיו, ככה הוא פשוט להכנה. השף שגב משה ממסעדת "שגב אקספרס" מכין דג סלמון הכבוש בעזרת פתיתי מלח מעושן, עם ניחוחות ברנדי.

מתכון מאת: שגב משה, מערכת וואלה!

סלמון כבוש במלח מעושן.
סלמון כבוש במלח מעושן

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 200 גרם פילה דג סלמון טרי או כל דג טרי אחר
  • כף גדושה של פתיתי מלח מעושן
  • חצי כפית פלפל לבן גרוס
  • רבע כוס שמן זית
  • כפית ברנדי
  • כף דבש
  • כף פטרוזיליה קצוצה
  • כפית שמיר טרי קצוץ דק
  • כפית חרדל דיז'ון
  • להגשה: מעט גבינת שמנת
  • 5 צנימים חמים ופריכים

אופן ההכנה

  • 1. פורסים את הדג לפרוסות רחבות בעובי של חצי ס"מ לכל היותר.
  • 2. מניחים את פרוסות הדג על תבנית גדולה מבלי שיעלו אחת על השנייה (כך תהליך הכבישה יהיה מדויק יותר).
  • 3. מפזרים את פתיתי המלח המעושן בצורה שווה ואחידה מעל פרוסות הדג וזורים את הפלפל הלבן הגרוס באותו האופן.
  • 4. בקערית קטנה מערבבים חרדל, דבש, שמיר, פטרוזיליה, ברנדי ולבסוף בהדרגה, מוסיפים את שמן הזית עד לקבלת מרקם אחיד של ממרח.
  • 5. בעזרת חלקה האחורי של כפית, מורחים את ממרח החרדל המתובל על גבי פרוסות הדג. יש למרוח באופן שווה על כל פרוסה.
  • 6. משהים כחצי שעה במקרר ולאחר מכן מגישים עם צנימים וגבינת שמנת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully