סלט שורשים יפני
מתכון של רשת loveat.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חצי שקית תערובת עלים ירוקים
- רבע כרוב קטן, חתוך לרצועות קטנות
- 2 גבעולי סלרי פרוסים דק
- 2 גזרים קטנים, מגורדים בפומפיה
- 1 סלק קטן, מגורד בפומפיה
- חופן עלי בייבי תרד
- חופן נבטי חמניה
- כפית שומשום קלוי, לבן או מלא
- אצת נורי, חתוכה לרצועות דקות
- כף שמן זית
- כף מיץ לימון
- לוויניגרט אסיאתי:
- 100 מ"ל סויה
- 50 גרם סוכר חום
- 3 כפות סילאן
- 2 כפות דבש
- 2 כפות צ'ילי מתוק
- כף ג'ינג'ר מגורר
- כפית שמן שומשום
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הוויניגרט: מערבבים בקערה, בעזרת מטרפה, את שמן השומשום, הדבש, הסילאן והצ'ילי המתוק. טוחנים היטב במג'ימיקס את הסוכר חום עם הג'ינג'ר והסויה ומוסיפים לקערה.
- 2. מרכיבים: מערבבים את כל מרכיבי הסלט, למעט האצה, בקערה עם 2 כפות ויניגרט. מעטרים ברצועות אצה ומגישים מיד.