- 1. מחממים מחבת בחום גבוה עם שמן קנולה ומקפיצים את כל התפוחים במחבת עם האוכמניות.
-
- 2. מוסיפים סוכר חום, מקפיצים כשתי דקות.
-
- 3. מוסיפים לימון, לאחר שהנוזלים הופכים לקרמל, מסירים מהאש ומניחים לקירור.
-
- הכנת בצק פילו:
- 1. חותכים כל עלה פילו ל-4 ריבועים ומשמנים אותם קלות. עורמים את הריבועים אחד על השני ומניחים אותם בתוך שקע.
-
- 2. אופים בחום של 160 מעלות כ-4 דקות עד שמזהיב, מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר.
-
- הכנת קציפת מסקרפונה:
- מקציפים שמנת ומסקרפונה עד לקבלת קצפת.
-
- הרכבה והגשה:
- 1. לערבב את התפוחים ביחד עם הנענע והקצפת מסקרפונה בצורה של קיפול, על מנת לא לשבור את הקצפת.
-
- 2. מניחים את המילוי של התפוחים על הבצק פילו, מניחים כדור סורבה ומזליפים דבש.