פירות מוקפצים בסלסלת פילו

קינוח קייצי של קציפת מסקרפונה ופירות מקורמלים, בסלסלות אישיות מבצק פילו עדין. מתכון של השפית מרסיה כצמן ממסעדת בריבה

מתכון מאת: מרסיה כצמן, מערכת וואלה!
קינוח פילו עם מסקרפונה ופירות

מצרכים

  • ל 4 מנות
  • 2.5 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לרצועות
  • 2.5 תפוחי עץ חתוכים לקוביות עם הקליפה
  • 100 גרם אוכמניות מיובשות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 4 כפות סוכר חום רך (הכהה יותר)
  • 7 עלי נענע קצוצים דק
  • 4 עלי פילו
  • שמן קנולה לשימון ולהקפצה
  • דבש להזלפה
  • סורבה תפוח נענע
  • תבנית שקעים למאפינס
  • מצרכים להכנת המסקרפונה:
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם גבינת מסקרפונה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת בחום גבוה עם שמן קנולה ומקפיצים את כל התפוחים במחבת עם האוכמניות.
  • 2. מוסיפים סוכר חום, מקפיצים כשתי דקות.
  • 3. מוסיפים לימון, לאחר שהנוזלים הופכים לקרמל, מסירים מהאש ומניחים לקירור.
  • הכנת בצק פילו:
  • 1. חותכים כל עלה פילו ל-4 ריבועים ומשמנים אותם קלות. עורמים את הריבועים אחד על השני ומניחים אותם בתוך שקע.
  • 2. אופים בחום של 160 מעלות כ-4 דקות עד שמזהיב, מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר.
  • הכנת קציפת מסקרפונה:
  • מקציפים שמנת ומסקרפונה עד לקבלת קצפת.
  • הרכבה והגשה:
  • 1. לערבב את התפוחים ביחד עם הנענע והקצפת מסקרפונה בצורה של קיפול, על מנת לא לשבור את הקצפת.
  • 2. מניחים את המילוי של התפוחים על הבצק פילו, מניחים כדור סורבה ומזליפים דבש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully