פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פירות מוקפצים בסלסלת פילו

      קינוח קייצי של קציפת מסקרפונה ופירות מקורמלים, בסלסלות אישיות מבצק פילו עדין. מתכון של השפית מרסיה כצמן ממסעדת בריבה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קינוח פילו עם מסקרפונה ופירות (יח
      קינוח פילו עם מסקרפונה ופירות (יח"צ)

      מצרכים

      • ל 4 מנות
      • 2.5 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לרצועות
      • 2.5 תפוחי עץ חתוכים לקוביות עם הקליפה
      • 100 גרם אוכמניות מיובשות
      • 2 כפות מיץ לימון
      • 4 כפות סוכר חום רך (הכהה יותר)
      • 7 עלי נענע קצוצים דק
      • 4 עלי פילו
      • שמן קנולה לשימון ולהקפצה
      • דבש להזלפה
      • סורבה תפוח נענע
      • תבנית שקעים למאפינס
      • מצרכים להכנת המסקרפונה:
      • 200 מ"ל שמנת מתוקה
      • 100 גרם גבינת מסקרפונה

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים מחבת בחום גבוה עם שמן קנולה ומקפיצים את כל התפוחים במחבת עם האוכמניות.
      • 2. מוסיפים סוכר חום, מקפיצים כשתי דקות.
      • 3. מוסיפים לימון, לאחר שהנוזלים הופכים לקרמל, מסירים מהאש ומניחים לקירור.
      • הכנת בצק פילו:
      • 1. חותכים כל עלה פילו ל-4 ריבועים ומשמנים אותם קלות. עורמים את הריבועים אחד על השני ומניחים אותם בתוך שקע.
      • 2. אופים בחום של 160 מעלות כ-4 דקות עד שמזהיב, מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר.
      • הכנת קציפת מסקרפונה:
      • מקציפים שמנת ומסקרפונה עד לקבלת קצפת.
      • הרכבה והגשה:
      • 1. לערבב את התפוחים ביחד עם הנענע והקצפת מסקרפונה בצורה של קיפול, על מנת לא לשבור את הקצפת.
      • 2. מניחים את המילוי של התפוחים על הבצק פילו, מניחים כדור סורבה ומזליפים דבש.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -