וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פרעצל קלאסי

מתכון מאת: אביב משה, מערכת וואלה

פרעצל. דנה מאירזון
פרעצל

מצרכים למתכון

  • 750 גרם קמח לבן
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 190 מ"ל חלב סויה
  • 190 מ"ל מים פושרים
  • כפית מלח
  • 1.5 ליטר מים
  • כף מלח
  • 4 כפות סודה לשתיה
  • מלח גס - לציפוי

אופן ההכנה

  • 1. מנפים קמח אל קערה גדולה. מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב. מוסיפים שמן, חלב סויה, מים ואת כפית המלח ולשים כ-10 דקות. מכסים את הקערה במגבת לחה ומניחים לבצק לתפוח כשעה וחצי.
  • 2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים במשך דקה. לאחר מכן מחלקים אותו לחתיכות שוות ויוצרים מהן צורת נחש (אפשר גם ללפף את הבצק סביב עצמו לקבלת צורת סליל). מחברים את שני הקצוות לצורת טבעת ומניחים בצד לתפיחה נוספת במשך כעשרים דקות עד חצי שעה.
  • 4. מעט לפני תום התפיחה מביאים את המים, המלח והסודה לשתיה לרתיחה בסיר גדול.
  • 5. כשהמים מבעבעים, מכניסים לתוכם 2-3 פרעצלים בכל פעם ומבשלים אותם כדקה מכל צד. מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 6. חורצים בעזרת סכין מספר חריצים על פני הפרעצלים ומפזרים עליהם מעט מלח גס.
  • 7. אופים כ-20-25 דקות, או עד שהלחמניות מזהיבות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully