וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלמון בזיגוג סילאן

זיגוג מתקתק של סילאן לדג סלמון מעודן, כשבצד מוגש בצל ממולא בדלעת. קבלו מתכון מיוחד של שף הבועז קוינטנר, ממסעדת "לה פמיליה".

מתכון מאת: מערכת וואלה

סלמון בזיגוג דבש וכרישה. דרור כ"ץ,
סלמון בזיגוג דבש וכרישה/דרור כ"ץ

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • לבצלים:
  • 12 בצלים שלמים+בצל פרוס דק
  • פיסת דלעת, חתוכה לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
  • שמן זית
  • טימין
  • כף סילאן
  • מלח ופלפל
  • 5 כפות שברי אגוזי מלך קלויים
  • 5 כפות צימוקים לבנים
  • לדגים:
  • 6 נתחי פילה סלמון טרי (במשקל 300-250 גרם כל אחד)
  • 6 כרישות פרוסות
  • 6 גבעולי טימין
  • לרוטב:
  • שן שום קצוצה
  • 3 כפות סילאן
  • 3 כפות שמן זית
  • חצי כוס יין לבן איכותי
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הבצלים: מקלפים את הבצלים וחורצים בהן חריץ צדי, כך שהשכבות נפרדות בקלות.
  • 2. שמים את קוביות הדלעת בתבנית אפייה, מתבלים בשמן זית, טימין ומלח גס וצולים בתנור, בחום של 160 מעלות, במשך 15 דקות, עד לריכוך כמעט מלא.
  • 3. מטגנים במחבת עם מעט שמן את הבצל הפרוס יחד עם צימוקים לבנים ושברי אגוזי מלך קלויים. תוך כדי ערבוב מתבלים בכף סילאן ובמלח ופלפל לפי הטעם.
  • 4. מערבבים את תוכן המחבת עם הדלעת הצלויה. ממלאים את גלדי הבצל בתערובת, מסדרים אותם אחד ליד השני בתבנית חסינה לחום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, ל-25 דקות. הבצלים מוכנים כשהם מקבלים גוון זהוב-שחום.
  • 5. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה היטב, טועמים ומאזנים טעמים.
  • 6. מסדרים שכבה של פרוסות הכרישה בתבנית אפייה ומעליה מניחים את נתחי הסלמון. יוצקים מרינדה על הדגים ומניחים על כל נתח ענף של טימין.
  • 7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות.
  • 8. הגשה: מגישים את נתחי הדג לצד הבצלים הממולאים. מומלץ לזלף סילאן או דבש על צלחת ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully