- 1. הכנת הבצלים: מקלפים את הבצלים וחורצים בהן חריץ צדי, כך שהשכבות נפרדות בקלות.
-
- 2. שמים את קוביות הדלעת בתבנית אפייה, מתבלים בשמן זית, טימין ומלח גס וצולים בתנור, בחום של 160 מעלות, במשך 15 דקות, עד לריכוך כמעט מלא.
-
- 3. מטגנים במחבת עם מעט שמן את הבצל הפרוס יחד עם צימוקים לבנים ושברי אגוזי מלך קלויים. תוך כדי ערבוב מתבלים בכף סילאן ובמלח ופלפל לפי הטעם.
-
- 4. מערבבים את תוכן המחבת עם הדלעת הצלויה. ממלאים את גלדי הבצל בתערובת, מסדרים אותם אחד ליד השני בתבנית חסינה לחום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, ל-25 דקות. הבצלים מוכנים כשהם מקבלים גוון זהוב-שחום.
-
- 5. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה היטב, טועמים ומאזנים טעמים.
-
- 6. מסדרים שכבה של פרוסות הכרישה בתבנית אפייה ומעליה מניחים את נתחי הסלמון. יוצקים מרינדה על הדגים ומניחים על כל נתח ענף של טימין.
-
- 7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות.
-
- 8. הגשה: מגישים את נתחי הדג לצד הבצלים הממולאים. מומלץ לזלף סילאן או דבש על צלחת ההגשה.