סלמון בזיגוג סילאן
זיגוג מתקתק של סילאן לדג סלמון מעודן, כשבצד מוגש בצל ממולא בדלעת. קבלו מתכון מיוחד של שף הבועז קוינטנר, ממסעדת "לה פמיליה".
מצרכים
- ל-6 מנות:
- לבצלים:
- 12 בצלים שלמים+בצל פרוס דק
- פיסת דלעת, חתוכה לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
- שמן זית
- טימין
- כף סילאן
- מלח ופלפל
- 5 כפות שברי אגוזי מלך קלויים
- 5 כפות צימוקים לבנים
- לדגים:
- 6 נתחי פילה סלמון טרי (במשקל 300-250 גרם כל אחד)
- 6 כרישות פרוסות
- 6 גבעולי טימין
- לרוטב:
- שן שום קצוצה
- 3 כפות סילאן
- 3 כפות שמן זית
- חצי כוס יין לבן איכותי
- מיץ מלימון אחד
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. הכנת הבצלים: מקלפים את הבצלים וחורצים בהן חריץ צדי, כך שהשכבות נפרדות בקלות.
- 2. שמים את קוביות הדלעת בתבנית אפייה, מתבלים בשמן זית, טימין ומלח גס וצולים בתנור, בחום של 160 מעלות, במשך 15 דקות, עד לריכוך כמעט מלא.
- 3. מטגנים במחבת עם מעט שמן את הבצל הפרוס יחד עם צימוקים לבנים ושברי אגוזי מלך קלויים. תוך כדי ערבוב מתבלים בכף סילאן ובמלח ופלפל לפי הטעם.
- 4. מערבבים את תוכן המחבת עם הדלעת הצלויה. ממלאים את גלדי הבצל בתערובת, מסדרים אותם אחד ליד השני בתבנית חסינה לחום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, ל-25 דקות. הבצלים מוכנים כשהם מקבלים גוון זהוב-שחום.
- 5. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה היטב, טועמים ומאזנים טעמים.
- 6. מסדרים שכבה של פרוסות הכרישה בתבנית אפייה ומעליה מניחים את נתחי הסלמון. יוצקים מרינדה על הדגים ומניחים על כל נתח ענף של טימין.
- 7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות.
- 8. הגשה: מגישים את נתחי הדג לצד הבצלים הממולאים. מומלץ לזלף סילאן או דבש על צלחת ההגשה.