וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טריפל מגולגל עם וישניאק

מתכון מאת: מירי ארזי, מערכת וואלה

טרייפל וישנייק. ברני ארדוב
טרייפל וישנייק

מצרכים למתכון

  • 1/4 כוס חמאה חתוכה לקוביות (80 גרם)
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה (80 מ"ל)
  • 200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
  • 1 חלמון ביצה
  • כ- 3 כפיות ליקר וישניאק
  • 60 יחידות דובדבן מגולען מהליקר עצמו (או להשרות דובדבן חמוץ בליקר עצמו ליומיים ויותר) קצוצים
  • קקאו כהה לא מומתק לציפוי

אופן ההכנה

  • 1. בסיר, על אש בינונית, או במיקרוגל, מביאים את החמאה ושמנת לרתיחה עדינה וטורפים עד שהחמאה נמסה.
  • 2. מוסיפים את שברי השוקולד, מכסים ל-5 דק' או עד שהשוקולד נמס. טורפים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את החלמון וטורפים פנימה, מוסיפים את הליקר ואת הדובדבנים הקצוצים ומכניסים למקרר ל24 שעות או לפריזר ל-4-5 שעות לפחות.
  • 3. בעזרת סקופר של גלידה, צרים עיגולים קטנים מכדור גלידה,(עדיף להשתמש בסקופר קטן יותר) מגלגלים בקקאו ומקררים שוב במקרר. מאכסנים בכלי אטום.
  • *אם העיגולים התחממו מומלץ להכניס לפריזר לעשר דק' ואח"כ לחזור לפעולת הגילגול בקקאו. מאחסנים בכלי אטום בפריזר ומגישים קר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully