
טרייפל וישנייק (ברני ארדוב)
- 1/4 כוס חמאה חתוכה לקוביות (80 גרם)
- 1/3 כוס שמנת מתוקה (80 מ"ל)
- 200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
- 1 חלמון ביצה
- כ- 3 כפיות ליקר וישניאק
- 60 יחידות דובדבן מגולען מהליקר עצמו (או להשרות דובדבן חמוץ בליקר עצמו ליומיים ויותר) קצוצים
- קקאו כהה לא מומתק לציפוי
- 1. בסיר, על אש בינונית, או במיקרוגל, מביאים את החמאה ושמנת לרתיחה עדינה וטורפים עד שהחמאה נמסה.
- 2. מוסיפים את שברי השוקולד, מכסים ל-5 דק' או עד שהשוקולד נמס. טורפים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את החלמון וטורפים פנימה, מוסיפים את הליקר ואת הדובדבנים הקצוצים ומכניסים למקרר ל24 שעות או לפריזר ל-4-5 שעות לפחות.
- 3. בעזרת סקופר של גלידה, צרים עיגולים קטנים מכדור גלידה,(עדיף להשתמש בסקופר קטן יותר) מגלגלים בקקאו ומקררים שוב במקרר. מאכסנים בכלי אטום.
- *אם העיגולים התחממו מומלץ להכניס לפריזר לעשר דק' ואח"כ לחזור לפעולת הגילגול בקקאו. מאחסנים בכלי אטום בפריזר ומגישים קר.
עוד מתכוני קינוחים
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה