קרפצ'ו עגבניות אדמוניות עם סלט זוקיני וגבינת פטה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 עגבניות אדמוניות חתוכות לפרוסות דקות
- 2 זוקיני חתוכים לקוביות 1 על 1 ס"מ
- 4 עלי נענע חתוכים לרצועות דקות
- 1/4 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
- 8 כפות שמן זית לצליית הזוקיני
- 4 כפות שמן זית לתיבול הקרפצ'ו
- 1 כפית זעתר
- 4 כפות מיץ לימון סחוט
- 200 גרם גבינת פטה מגוררת
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. פורסים את האדמוניות לפרוסות דקות ומסדרים בצורת ספירלה על גבי צלחת הגשה.
- 2. את הזוקיני החתוך מניחים על מגש אפייה, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 8 דקות או עד שהזוקיני משחים.
- 3. מצננים לטמפרטורת החדר ומכניסים לקערה. מוסיפים בצל סגול, עלי נענע, מיץ לימון, שמן זית ושאר התבלינים.
- 4. מערבבים ומניחים במרכז הצלחת, מוסיפים גבינת פטה מגוררת ומגישים.