כבד עוף ביין ופטריות
מתכון של השף יעקב כץ, המעביר סדנאות בישול בקניון CINEMALL בחיפה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 500 גרם כבדי עוף
- 4 כפות שמן
- 1/2 כוס ציר עוף
- 1 בצל קצוץ דק
- 200 גרם פטריות יער פרוסות
- 200 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כוס יין אדום
- פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הכבדים טיגון קצר.
- 2. יוצקים מעליהם את ציר העוף, מערבבים ומורידים מהאש.
- 3. במחבת אחרת מחממים 2כפות שמן, מזהיבים את הבצל, מוסיפים פטריות וגמבות ומבשלים על אש נמוכה מס' דקות.
- 4. מוסיפים את הירקות המוכנים לכבדים, מתבלים בפפריקה, מלח, פלפל ומוסיפים את היין.
- 5. מבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה ללא כיסוי, מערבבים בעדינות כדי לא לשבור את הכבדים.
- 6. מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
- מומלץ להגיש בתוספת פירה או פולנטה