כבד עוף ביין ופטריות
מתכון של השף יעקב כץ, המעביר סדנאות בישול בקניון CINEMALL בחיפה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
 - 500 גרם כבדי עוף
 - 4 כפות שמן
 - 1/2 כוס ציר עוף
 - 1 בצל קצוץ דק
 - 200 גרם פטריות יער פרוסות
 - 200 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
 - 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
 - 1 כפית פפריקה מתוקה
 - 1 כפית מלח
 - 1/4 כפית פלפל שחור
 - 1/2 כוס יין אדום
 - פטרוזיליה קצוצה
 
אופן ההכנה
- 1. במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הכבדים טיגון קצר.
 - 2. יוצקים מעליהם את ציר העוף, מערבבים ומורידים מהאש.
 - 3. במחבת אחרת מחממים 2כפות שמן, מזהיבים את הבצל, מוסיפים פטריות וגמבות ומבשלים על אש נמוכה מס' דקות.
 - 4. מוסיפים את הירקות המוכנים לכבדים, מתבלים בפפריקה, מלח, פלפל ומוסיפים את היין.
 - 5. מבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה ללא כיסוי, מערבבים בעדינות כדי לא לשבור את הכבדים.
 - 6. מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
 - מומלץ להגיש בתוספת פירה או פולנטה
 
