- 1. מערבבים בקערת המיקסר במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר כדקה. מוסיפים את הקמח, הביצים, תמצית וניל גרידת התפוז והאלכוהול.
-
- 2. מערבבים במהירות נמוכה כ- 5 דקות, ומכניסים את החמאה לקערה בהדרגה קוביה אחר קוביה.
-
- 3. כאשר נוצר בצק מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 4 דקות במהירות גבוהה יותר עד יצירת בצק אחיד גמיש רך, ולא דביק.
-
- 4. אין צורך בהתפחת הבצק, מתחילים לעבוד מיד:
- מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 30-40 גרם לסופגנייה קטנה, ומכדררים אותם לעיגולים חלקים.
-
- 5. מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים זה מזה, עליהם מניחים מגבת מטבח ובטמפרטורת החדר מתפיחים עד שיכפילו את נפחן.
-
- 6. במקביל בזמן התפיחה, מחממים סיר רחב עם שמן (2 ליטר שמן קנולה, בגובה חצי הסיר) בטמפרטורה גבוהה של כ-150 מעלות.
-
- 7. צריך להיזהר שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות מבפנים, הסופגניה צריכה לתפוח בשמן ולהיטגן 2 דקות מכל צד.
-
- 8. את הסופגניות רצוי להעביר עם מרית משומנת מהמגש לשמן החם בזהירות, כשהפנים העגולות נכנסות עם הפנים לשמן, והחלק הישר מציץ החוצה, מטגנים עד לקבלת צבע זהוב, 2 דקות מכל צד, מעבירים למסננת, נותנים להתקרר בטמפרטורת החדר.
-
- 9. להכנת הציפוי: בקערה מניחים את הגבינות, סוכר, גרידת התפוז או הלימון, ותמצית הוניל ומערבבים היטב באמצעות מטרפה ידנית עד שהסוכר נמס והמילוי הפך ל "קרמי".
-
- 10. מכניסים את הציפוי לשק זילוף, מזלפים כתר בראש הסופגניה וממלאים את החלל הנותר בקונפיטורה.