פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סופגניות ריקוטה פרסקה ואוכמניות

      מתכון של מירי ארזי, קונדיטוריית מתוקה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סופגניה עם ריקוטה ואוכמניות (יח
      סופגניה עם ריקוטה ואוכמניות (יח"צ)

      מצרכים

      • לבצק (35-40 סופגניות):
      • 3/4 1 כוסות חלב
      • 50 גרם שמרים טריים
      • 1/2 כוס סוכר
      • 1 ק"ג קמח
      • 2 ביצים גדולות
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 1 כפית גרידת תפוז/לימון
      • 2 כפות ויסקי/ברנדי
      • 100 גרם חמאה חתוכה ל 8 קוביות בטמפרטורת החדר
      • 10 גרם מלח
      • 2 ליטר שמן קנולה לטיגון
      • לציפוי:
      • 250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
      • 250 גרם גבינת שמנת 30%
      • 1/2 כוס סוכר
      • 1/4 כפית גרידת לימון
      • 1/4 מקל וניל
      • 1 כף קונפיטורה /ריבת אוכמניות איכותית (למילוי סופגנייה אחת)

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים בקערת המיקסר במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר כדקה. מוסיפים את הקמח, הביצים, תמצית וניל גרידת התפוז והאלכוהול.
      • 2. מערבבים במהירות נמוכה כ- 5 דקות, ומכניסים את החמאה לקערה בהדרגה קוביה אחר קוביה.
      • 3. כאשר נוצר בצק מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 4 דקות במהירות גבוהה יותר עד יצירת בצק אחיד גמיש רך, ולא דביק.
      • 4. אין צורך בהתפחת הבצק, מתחילים לעבוד מיד:
      • מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 30-40 גרם לסופגנייה קטנה, ומכדררים אותם לעיגולים חלקים.
      • 5. מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים זה מזה, עליהם מניחים מגבת מטבח ובטמפרטורת החדר מתפיחים עד שיכפילו את נפחן.
      • 6. במקביל בזמן התפיחה, מחממים סיר רחב עם שמן (2 ליטר שמן קנולה, בגובה חצי הסיר) בטמפרטורה גבוהה של כ-150 מעלות.
      • 7. צריך להיזהר שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות מבפנים, הסופגניה צריכה לתפוח בשמן ולהיטגן 2 דקות מכל צד.
      • 8. את הסופגניות רצוי להעביר עם מרית משומנת מהמגש לשמן החם בזהירות, כשהפנים העגולות נכנסות עם הפנים לשמן, והחלק הישר מציץ החוצה, מטגנים עד לקבלת צבע זהוב, 2 דקות מכל צד, מעבירים למסננת, נותנים להתקרר בטמפרטורת החדר.
      • 9. להכנת הציפוי: בקערה מניחים את הגבינות, סוכר, גרידת התפוז או הלימון, ותמצית הוניל ומערבבים היטב באמצעות מטרפה ידנית עד שהסוכר נמס והמילוי הפך ל "קרמי".
      • 10. מכניסים את הציפוי לשק זילוף, מזלפים כתר בראש הסופגניה וממלאים את החלל הנותר בקונפיטורה.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -