וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סופגניות ריקוטה פרסקה ואוכמניות

מתכון של מירי ארזי, קונדיטוריית מתוקה

מתכון מאת: .

סופגניה עם ריקוטה ואוכמניות.
סופגניה עם ריקוטה ואוכמניות

מצרכים למתכון

  • לבצק (35-40 סופגניות):
  • 3/4 1 כוסות חלב
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 ק"ג קמח
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית גרידת תפוז/לימון
  • 2 כפות ויסקי/ברנדי
  • 100 גרם חמאה חתוכה ל 8 קוביות בטמפרטורת החדר
  • 10 גרם מלח
  • 2 ליטר שמן קנולה לטיגון
  • לציפוי:
  • 250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
  • 250 גרם גבינת שמנת 30%
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כפית גרידת לימון
  • 1/4 מקל וניל
  • 1 כף קונפיטורה /ריבת אוכמניות איכותית (למילוי סופגנייה אחת)

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערת המיקסר במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר כדקה. מוסיפים את הקמח, הביצים, תמצית וניל גרידת התפוז והאלכוהול.
  • 2. מערבבים במהירות נמוכה כ- 5 דקות, ומכניסים את החמאה לקערה בהדרגה קוביה אחר קוביה.
  • 3. כאשר נוצר בצק מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 4 דקות במהירות גבוהה יותר עד יצירת בצק אחיד גמיש רך, ולא דביק.
  • 4. אין צורך בהתפחת הבצק, מתחילים לעבוד מיד:
  • מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 30-40 גרם לסופגנייה קטנה, ומכדררים אותם לעיגולים חלקים.
  • 5. מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים זה מזה, עליהם מניחים מגבת מטבח ובטמפרטורת החדר מתפיחים עד שיכפילו את נפחן.
  • 6. במקביל בזמן התפיחה, מחממים סיר רחב עם שמן (2 ליטר שמן קנולה, בגובה חצי הסיר) בטמפרטורה גבוהה של כ-150 מעלות.
  • 7. צריך להיזהר שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות מבפנים, הסופגניה צריכה לתפוח בשמן ולהיטגן 2 דקות מכל צד.
  • 8. את הסופגניות רצוי להעביר עם מרית משומנת מהמגש לשמן החם בזהירות, כשהפנים העגולות נכנסות עם הפנים לשמן, והחלק הישר מציץ החוצה, מטגנים עד לקבלת צבע זהוב, 2 דקות מכל צד, מעבירים למסננת, נותנים להתקרר בטמפרטורת החדר.
  • 9. להכנת הציפוי: בקערה מניחים את הגבינות, סוכר, גרידת התפוז או הלימון, ותמצית הוניל ומערבבים היטב באמצעות מטרפה ידנית עד שהסוכר נמס והמילוי הפך ל "קרמי".
  • 10. מכניסים את הציפוי לשק זילוף, מזלפים כתר בראש הסופגניה וממלאים את החלל הנותר בקונפיטורה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully