סופגניות ריבה
שמנמנה ומפודרת עם שפריץ ריבה. מתכון לסופגניה של השף קונדיטור עמיר לוליאן, מבית ליליות בייקרי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל - 30-35 סופגניות:
- 1 ק"ג קמח
- 50 גרם שמרים לחים / 22 גרם שמרים יבשים
- 2 ביצים
- 3 חלמונים
- 1/2 כוס שמן קנולה
- כפית מלח
- 5 כפות שטוחות של סוכר
- 2 כוסות מים פושרים
- גרידת לימון מ-2 לימונים או תפוז אחד
- למילוי:
- ריבה
- לקישוט:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- 1. בקערה קטנה מערבבים שמרים ומעט מכמות המים, עד להמסתם.
- 2. בקערה גדולה יותר מערבבים את כל שאר החומרים מלבד המים. את המים מוסיפים בהדרגתיות תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בצק.
- 3. לשים את הבצק עד שהופך לחלק. מתפיחים בקערה כשעה וחצי (עד הכפלת הנפח).
- 4. שוב לשים, ונותנים מנוחה של חצי שעה.
- 5. יוצרים כדורים ומתפיחים שוב כשלושת רבעי השעה.
- 6. מטגנים בשמן עמוק משני הצדדים עד שמזהיב.
- 7. מצננים.
- 8. ממלאים בריבה האהובה עליכם.
- 9. מפזרים מעל אבקת סוכר.