וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שטולן מסורתית עם רום, שקדים וצימוקים

עוגה גרמנית מסורתית לחג המולד של משה אהובי מקונדיטורית פיס אוף קייק

מתכון מאת: מערכת וואלה

שטולן. דן לב,
שטולן/דן לב

מצרכים למתכון

  • חמאה 225 גרם
  • סוכר 170 גרם
  • קורט מלח
  • גרידת תפוז
  • גרידת לימון
  • 3 כפות רום לבן/ליקר דובדבן
  • מעט תמצית וניל
  • 5 טיפות תמצית שקדים
  • 2 ביצים
  • 200 גרם גבינה 9%
  • 1 כף ריבת משמש
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 50 גרם שקדים קצוצים
  • 100 גרם צימוקים בהירים
  • 100 גרם צימוקים כההים
  • 2 כפות קוקוס
  • 350 גרם קמח תופח
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מערבלים במיקסר (וו גיטרה) חמאה, סוכר, מלח, גרידת לימון ותפוז, רום או ליקר, תמצית וניל ותמצית שקדים.
  • 2. מוסיפים לתערובת את הביצים (בזו אחר זו), את הגבינה והריבה.
  • 3. בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים, השקדים, הצימוקים, קוקוס וקמח תופח.
  • 4. מוסיפים למיקסר ומערבלים עד לאיחוד כל החומרים. לישה מיותרת תיצור עוגה כבדה.
  • 5. יוצורים מהתערובת שתי כיכרות מאורכות, ומניחים על גבי תבנית אפיה.
  • 6. מחמים תנור ל-180 מעלות.
  • 7. אופים כ 30-40 דקות (עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש).
  • 8. מיד בהוצאת העוגה מהתנור יש למרוח כל כיכר ב-50 גרם חמאה מומסת ולפזר אבקת סוכר בנדיבות.
  • 9. מומלץ לעטוף את העוגות בנייר כסף.
  • להגשה - לפרוס בסכין לחם לפרוסות דקיקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully