מרק ארטישוק ירושלמי וכמהין
מתכון של השף זיו שלף, קייטרינג ZED
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
- 1 ליטר חלב קוקוס (כ 2 וחצי קופסאות המכילות 400 מ"ל)
- 500 מ"ל מים
- 2 בצלים קצוצים
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות פטריית כמהין קצוצה (אפשר להשתמש גם במחית, אותה קונים בחנויות המתמחות)
- 5 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. מקלפים את הארטישוק וחותכים לקוביות.
- 3. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את קוביות הארטישוק.
- 4. מזלפים מעל מעט שמן זית ואופים עד שהארטישוק מתרכך.
- 5. בסיר מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את הבצל הקצוץ עד שהופך שקוף ואחרי כמה דקות מוסיפים את השום ומטגנים עד הזהבה בהירה.
- 6. מוסיפים את הארטישוק האפוי, חלב קוקוס ומים ומביאים לרתיחה.
- 7. מורידים מהאש ומניחים למרק להתקרר. לאחר שהתקרר, טוחנים לקבלת מרקם חלק. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
- 8. מחממים שוב לפני ההגשה.