וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק ארטישוק ירושלמי וכמהין

מתכון של השף זיו שלף, קייטרינג ZED

מתכון מאת: מערכת וואלה

מרק ארטישוק ירושלמי. דן פרץ,
מרק ארטישוק ירושלמי/דן פרץ

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
  • 1 ליטר חלב קוקוס (כ – 2 וחצי קופסאות המכילות 400 מ"ל)
  • 500 מ"ל מים
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות פטריית כמהין קצוצה (אפשר להשתמש גם במחית, אותה קונים בחנויות המתמחות)
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מקלפים את הארטישוק וחותכים לקוביות.
  • 3. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את קוביות הארטישוק.
  • 4. מזלפים מעל מעט שמן זית ואופים עד שהארטישוק מתרכך.
  • 5. בסיר מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את הבצל הקצוץ עד שהופך שקוף ואחרי כמה דקות מוסיפים את השום ומטגנים עד הזהבה בהירה.
  • 6. מוסיפים את הארטישוק האפוי, חלב קוקוס ומים ומביאים לרתיחה.
  • 7. מורידים מהאש ומניחים למרק להתקרר. לאחר שהתקרר, טוחנים לקבלת מרקם חלק. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
  • 8. מחממים שוב לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully