עוגת תפוחים וקלבדוס עם קינמון ואגוזי מלך קצוצים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 תפוחים (גרני סמית)
- 3 כפות ברנדי קלבדוס
- כוס ורבע שמן חמניות
- כוס ו3/4 סוכר
- 3 ביצים
- 3 כוסות קמח
- כפית קינמון
- כפית אבקת סודה
- טיפת אבקת ציפורן
- 3/4 כפית מלח
- כוס ורבע אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה
- 1. קולפים את התפוחים ומגלענים, חותכים לקוביות של כ2 ס"מ, שמים בקערה ושופכים מעל את הקלבדוס.
- 2. שמים את השמן והסוכר בקערה של המיקסר ומערבבים בעזרת המקצף במהירות אטית. מוסיפים את הביצים אחת?אחת.
- 3. מנפים את החומרים היבשים יחד. מוסיפים אותם לתערובת הביצים ומערבבים מעט. מוסיפים את התפוחים ומערבבים ביד בעזרת כף גומי עד שהתערובת הומוגנית.
- 4. משמנים ומקמחים תבנית סיר פלא ומעבירים לתוכה את הבלילה. אופים במשך שעה ורבע בתנור שחומם ל150 מעלות או עד שקיסם יוצא יבש.