וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פטוצ'יני עם סלסת עגבניות מעושן

מתכון מאת: מערכת וואלה

פטוצ'יני טרי. ברני ארדוב
פטוצ'יני טרי

מצרכים למתכון

  • 250 גרם קמח (קמח מיוחד לפסטה או 60% קמח לבן על 40% דורום) מנופה
  • 7 חלמונים
  • ביצה
  • כפית מלח
  • כף שמן זית
  • לרוטב:
  • 7 עגבניות תמר בשלות
  • חצי כוס שמן זית כתית מעולה
  • מיץ מחצי לימון
  • 8 עלי בזיליקום
  • כף עלי טרגון
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 4 פילטים של אנשובי, ללא השמן
  • חצי כף סוכר
  • 500 גרם מקרל מעושן, נקי מעור ועצמות, חתוך לנתחים גסים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את בצק הפסטה: עורמים את הקמח על משטח עבודה ויוצרים גומה במרכז. שופכים את שאר החומרים לתוך הגומה ומערבבים בעזרת מזלג. מוסיפים בהדרגה לתוך הביצים שבגומה, מעט קמח מהדפנות. בשלב שלא ניתן לערבב יותר בעזרת המזלג, ממשיכים בלישה ידנית. מרגע שנוצר בצק אחיד ויבש (אך אלסטי), ממשיכים בלישה כ-8 דקות נוספות, מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח בקירור כשעה (ניתן להכין את בצק הפסטה עד 5 ימים לפני השימוש).
  • 2. רידוד הבצק: מוציאים את הבצק מהקירור ומעסים מעט עם הידיים כדי להביא לטמפרטורת החדר. מחלקים לשני חצאים ומרדדים את החצי הראשון עם מערוך. את החצי השני מכסים במגבת. לאחר שהבצק משתטח מעט, מעבירים אותו דרך הפתח הרחב ביותר של המרדדת (מכונת פסטה), וזוכרים לקמח היטב את הבצק ואת משטח העבודה במשך כל שלבי הרידוד. מקפלים את הבצק לאורכו ומעבירים שוב דרך המרדדת. חוזרים על פעולה זו 3 פעמים נוספות, ואז מכוונים את המרדדת לפתח הצר במעלה ומוסיפים לרדד. ממשיכים כך עד שמגיעים לשלב מספר אחת (לא להגיע ל-0, הדק ביותר).
  • 3. חיתוך הפטוצ'יני: מניחים את יריעת הבצק על משטח עבודה מקומח (מומלץ בשלב זה לקמח את המשטח בקמח דורום, כיוון שהוא גס יותר וימנע הדבקות), מקפלים אותה בצורה מסודרת וחותכים בעזרת סכין חדה לרצועות בעובי כ-2 סנטימטרים.
  • 4. מכינים את הרוטב: בעזרת סכין חדה, חותכים שני חריצים קטנים בצורת איקס בתחתית העגבניות. תוקעים מזלג בתחתית העגבניה וצולים אותה מכל הצדדים מעל להבה פתוחה למשך כ-20 שניות עד שהקליפה שלה תתבקע ותתקלף. את שאר הקילוף ממשיכים מתחת למים קרים זורמים.
  • 5. חותכים את העגבניות לרבעים ומרחיקים את הזרעים, מעבירים אותן יחד עם שאר החומרים, למעט המקרל, למעבד מזון עם להב מתכת וטוחנים לקבלת רוטב אחיד. מעבירים לצנצנת ומשאירים בקירור למשך לפחות 3 שעות (או למשך לילה) - ניתן להכין עד שלושה ימים לפני ההגשה.
  • 6. בישול הפסטה והרכבה: יוצקים את הרוטב לתוך מחבת ומביאים לרתיחה עדינה. בינתיים, מרתיחים מים בסיר גדול (לפחות כ-5 ליטר מים רותחים) וממליחים מעט. מוסיפים את הפסטה הטרייה, מבשלים במים למשך כ-30 שניות ומסננים. בעודה חמה, מוסיפים את הפסטה למחבת עם הרוטב ומוסיפים את נתחי המקרל. מקפיצים היטב, ממליחים ומפלפלים לפי הצורך.
  • 7. יוצקים על צלחות הגשה, מזלפים מלמעלה מעט שמן זית ומעטרים בעלי בזיליקום. מגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully