קדאיף עם פטריות חורש, משמש מיובש וגבינת עיזים
מתכון של שף עדי שוורץ מ"לגעת באוכל"
מצרכים
- לקדאיף:
- 200 גרם שערות קדאיף
- 100 גרם חמאה
- 10 פטריות חורש
- 10 משמשים מיובשים
- 1 חבילת פרומעז (או כל גבינת עזים רכה אחרת) חתוכה לפרוסות
- שמן זית
- מלח אטלנטי
- עלי טימין
אופן ההכנה
- 1. מפרידים את שערות הקדאיף. ממיסים את החמאה ומערבבים יחד עם השערות.
- 2. יוצרים מעיין קעריות משערות הקדאיף בקוטר כ-6 ס"מ. אם יש רינג מתכת, רצוי להשתמש בו.
- 3. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות ואופים את תחתיות הקדאיף למשך כ-12 דקות או עד ששחומות.
- 4. מנקים היטב את הפטריות וחותכים את הרגל. חוצים את המשמשים המיובשים.
- 5. חותכים את גבינת הפרומעז לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ.
- 6. מסדרים על תבנית אפיה את הפטריות, יוצקים מעל מעט שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס ועלי טימין.
- 7. מניחים מעל חצי משמש ומעל פרוסת גבינה.
- 8. יוצקים מעל מעט שמן זית ועלי טימין, מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-12 דקות עד שהגבינה מתקרמלת.
- 9. מוציאים ומניחים מעל תחתית הקדאיף. מגישים.