מתכונים חמים

המבורגר עם צ'אטני שזיפים

הדבר הכי חשוב בהמבורגר, זה לא להתעסק יותר מדי עם הבשר. אם רוצים להוסיף לו שכבות של טעם, עושים זאת בעזרת הרוטב, והשף נדב קמפ מרשת "BBB בורגוס בורגר בר" יודע זאת היטב.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

המבורגר עם שזיפים מיובשים

מחשבון המרות

מצרכים

  • להמבורגר:
  • 2 ק"ג צלעות בקר
  • 500 גרם שפונדרה בקר
  • 300 גרם בצל קצוץ, מטוגן להשחמה
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל לבן
  • צ'אטני שזיפים:
  • 500 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
  • 100 מ"ל חומץ בלסמי
  • 500 מ"ל יין אדום יבש
  • 10 גרם מלח גס
  • 2 עלי דפנה
  • 4 גרגרי פלפל אנגלי
  • 3 שיני שום
  • 4 גבעולי טימין
  • 50 גרם סוכר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את השזיפים: מניחים בסיר את כל המרכיבים ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה.
  • 2. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה לפחות או עד שהשזיפים מתרככים והתבשיל מסמיך.
  • 3. טוחנים במטחנת בשר את הבשר, מוסיפים פנימה את הבצל והתבלינים.
  • 4. צרים קציצות במשקל של 160 גרם.
  • 5. צולים את הקציצות על גריל עד למידת עשייה מדיום.
  • 6. מגישים את ההמבורגר לצד צ'אטני השזיפים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully