עוגיות שמנת וחמאת בוטנים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 50 עוגיות:
- כוס סוכר דמררה
- 1 ביצה
- 200 מ"ל שמנת חמוצה 15% שומן
- חצי כוס חמאת בוטנים
- 350 גרם (חבילה קטנה, כ-2.5 כוסות) קמח תופח
- אופציה לקישוט: נטיפי שוקולד
אופן ההכנה
- 1. במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים את כל החומרים לבצק אחיד, רך ודביק.
- 2. בידיים רטובות יוצרים מהבצק כדורים בקוטר כ-3 ס"מ.
- 3. מניחים את הכדורים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשטחים אותם מעט, עד לעובי של סנטימטר וחצי או שניים. משאירים רווח של 2-3 ס"מ בין עוגייה לעוגייה. אם רוצים, נועצים נטיפי שוקולד בעוגיות, לקישוט ולתוספת טעם.
- 4. אופים את העוגיות בחום של 190 מעלות, עד שהן מזהיבות קלות (17-20 דקות). מוציאים מהתנור ומצננים על רשת לצינון עוגיות. שומרים בקופסה אטומה.